HATAY AK PARTİ’DE KAMUOYU’NA ÖNTÜRK NEDEN ISRARLA POMPALANIYOR ?

Hatay AKPartinin Büyükşehir Belediye başkan adayı önümüzdeki günlerde belirlenecek.Ancak yarın İstanbul Haliç kongre merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğantarafından açıklanacağı ifade edilen Kırk’ a yakın Belediye Başkan adayıarasında, Hatay’dan ne Büyükşehirbelediye başkan adayı, nede onbeş İlçeden herhangi bir İlçe belediye başkanadayının açıklanmıyacağını biliyorum.

HATAY  AK  PARTİ’DE  KAMUOYU’NA  ÖNTÜRK  NEDEN  ISRARLA POMPALANIYOR ?

HATAY  AK  PARTİ’DE  KAMUOYU’NA  ÖNTÜRK  NEDEN  ISRARLA POMPALANIYOR ?
Hatay AK Partinin Büyükşehir Belediye başkan adayı önümüzdeki günlerde belirlenecek. Ancak yarın İstanbul Haliç kongre merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklanacağı ifade edilen 40’a a yakın Belediye Başkan adayı arasında, Hatay’dan ne Büyükşehirbelediye başkan adayı, nede onbeş İlçeden herhangi bir İlçe belediye başkan adayının açıklanmıyacağını biliyorum.
Çünkü ; aday tanıtım toplantısının yapılacağı Haliç kongre merkezine Hatay’dan hiçbir aday adayının davet edilmediğini biliyorum.
Ama bazı siyasi çevrelerin karanlık odakları, sosyal medya üzerinden yayınladıklar haberler bazı Televizyon ve ulusal çapta yayın yapan gazete yazarlarını da etkilediklerini ve bunlara sosyal medya hesaplarından da yayınladıkları aday haberlerini kabul ettirdiklerini görüyorum.
 HaberTürk gazetesi yazarı  Sevilay hanım bir gün önce A haber kanalında , Hatay AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı eski milletvekili Mehmet Öntürk şeklinde verdiği haberi ertesi gün kendi köşesine taşıyor ve arkasında MYNT haber sitesi Sevilay hanımın köşe yazısına dayanarak Mehmet Öntürk’ün AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olacağını ilan ediyor
Buna karşılık Bekir Altan’ı AK Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak görmek isteyen, çevreler çok ciddi bir sosyal medya propağandasıyla Bekir Altan’ı önplana çıkarmak istediler.
Bu süreçte Hatay AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adaylığı sürecinde kelimenin tam anlamıyla sosyal medya üzerinden, Mehmet Öntürk’le Bekir Altan taraftarları arasında, kamu oyunu etkileme anlamında bir sinir savaşının ceryan ettiğini görüyoruz.  
Ulusal gazete ve televizyonlarda yayınlanan bu haberler, siyaset  nabzının son derece yüksek olduğu Hatay’da, kamuoyunda büyük ilgisini uyandırıyor. Dolayısıyla eski milletvekili Mehmet Öntürk’ün Hatay Büyükşehir Belediye başkan adaylığı Hatay kamuoyunun beynine nakledilmek isteniyor. Bu haberlerin doğruluk derecesini ve hangi resmi kaynaklara dayandığı, bir türlü ifade edilmiyor.
Buna benzer haberlerin, Mehmet Öntürk’ün rakibi olduğunu iddia edilen Bekir Altan ve taraftarları tarafından, sosyal medyaya pompalandığı iddia ediliyor.
Bu medyaya yönelik iddialarla anlıyoruz’ki ; Bekir Altan ciddi rakip olarak gördüğü Mehmet Öntürk’ü , medya aracılığıyla adını ön plana çıkarmak suretiyle, yıpratma taktiğini uygulamaya çalıştığı görülüyor. Hatay AK Parti’de Mehmet Öntürk ve Bekir Altan Büyükşehir Belediye başkan adayı olabilir. Ancak ben bu iki isimden birini Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayip Erdoğan’ın ağzından duymadığım sürece, bu haberlerin Hatay kamuoyunu yanıltmaya yönelik asparagas haberler olarak değerlendirmeye devam edeceğim.

     Hatay Büyükşehir Belediyesine AK Parti’nin bayrağını dikmek için beş senedir yanıp tutuşan AK Parti genel merkezi ve saray çevresinin yukarıda anlatmaya çalıştığım şişirme haberlerden zerre kadar etkileneceğine ve bu haberler doğrultusunda Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayını belirleyeceğine hiçmi hiç inanmıyorum. Hatta bu haberlerin Hatay kamuoyuna yayılmasında bazı eski ve yeni milletvekillerinin yönlendirici bir görev üstlendiklerini’de biliyorum.

     Hatta ; HBB Başkanı Lütfü Savaş ile 3-4 yıldır beraber çalışan anketçi  Adil Gür ‘ ün gazete ve televizyonları, AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı konusunda, HBB başkanı Lütfü Savaş’ın lehine olacak şekilde yönlendirmeler yaptığı şeklindeki iddiaları, Hatay siyaset kulislerinde çok duyduğumu ifade edebilirim. Dolayısıyla HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın medya’yı kullanmak suretiyle kendisine zayıf rakip olabilecek Hatay AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adaylarını ön plana çıkarma çabası içerisinde olduğunu tahmin ediyorum.

     Ama ben bu yazının sonunda Hatay AK Parti’de Büyükşehir Belediye başkan adayı olacakları şeklinde hem sosyal medyada hem ulusal gazetelerde ilan edilmeye çalışılan eski milletveki Öntürk ve Payas Belediye Başkanı Altan ile ilgili nacizane görüşlerimi açıkça ifade etmek istiyorum.

     Bekir Altan Hatay’ın küçük ilçesi Payas’ta 20 yıl süreyle Belediye başkanlığı yapmış olabilir. Payas İlçesinde bulunan ciddi sanayi kuruluşlarının sağladığı imkanlarla Payas İlçesine önemli hizmetler yapmış olabilir. Ancak 2014 yerel seçimlerinde AK Partiden aday olduğu zaman Payas Belediye Başkanlığını kılpayıyla kazandığını ve seçim zaferini Saadet partisine borçlu olduğu çok iyi biliyoruz.

     Devletin imkanlarıyla yapılan toplu konutları bütün Hatay’da bilbooardlara astırdığı afişlerle kendi başarısıymış gibi göstermeye çalıştığınıda biliyoruz. Dolayısıyla Hatay Büyükşehir Belediye başkanlık makamını Bekir Altan’a ( bolgömlek ) gelebileceğini tahmin ediyorum.

    Bazı ulusal gazete ve televizyonların Hatay AK Parti Büyükşehir  Belediye başkan adayı olarak lanse etmeye çalıştıkları eski milletvekili Öntürk ile ilgili olarakta, birkaç tespitte bulunmak istiyorum.

     Sayın Öntürk ;Hatay’da iki dönem milletvekilliği yaptı. Bu iki dönemde hakkında kamu oyuna yansıyan bir iddia yada şaibe duymadım. Ancak sayın Öntürk’ün on yıllık milletvekilliği döneminde Hatay’a kazandırdığı herhangi ciddi bir hizmetini görmedim ve duymadım.

     Ancak Mehmet Öntürk’ün FETO terör örgütü lideri Fethullah Gülen ile yan yana çekilmiş resimlerini birkaç yıldır medyada izliyoruz.

     Hatay siyaset kulislerinde Mehmet Öntürk, HBB başkanı Lütfü Savaş için ( kolay lokma )olabilir şeklindeki iddiaları’da bu yazıma özellikle eklemek istiyorum.

    Bu iddiaların nedenlerine gelince ;

 Eski milletvekili Mehmet Öntürk Kırıkhan yöresinde etkili olabilir Ama, İskenderun, Payas,Dörtyol, Erzin yöresinde ciddi bir karşılığı görünmüyor. Antakya,Altınözü,Defne, Samandağ yöresinde ise adı sanı dahi bilinmiyor. Çünki milletvekiilği yaptığı on yıllık dönemde bu yörelere tek bir defa bile uğradığını hatırlamıyorum.

     Dolayısıyla ;saray çevresi ve AK Parti genel merkezinin Mehmet Öntürk’ü Hatay AK Partibüyükşehir Belediye başkan adaylığına, uygun görebilecek herhangi bir kritere sahip olmadığını tahmin ediyorum.

     Kendi adıma buradan AK Parti Hatay milletvekillerine ve İl başkanı İbrahim Güler’e, beklide haddimi aşarak bir çağrıda bulunmak istiyorum.

     Medya’nın kamuoyuna lanse etmek istediği AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayları, HBB başkanı Lütfü Savaş’ı devirebilecek , bir potansiyele sahip değillerdir.

     Sayın İl başkanı ve sayın milletvekilleri lütfen bu konuda Partinizin genel merkezini ve özellikle saray kadrosunu doğru bir şekilde bilgilendirin.

Saygılarımla : Kazım ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.