Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin Kasım sayısı çıktı

Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin Kasım sayısı çıktı.

Hatay Güney Rüzgarı Dergisi’nin Kasım sayısı çıktı

Her ay içerik zenginliği ile okurlarıyla buluşan dergi, Kasım ayı kapak konusunu ülkemizde sayıları 3,9 milyonu bulan Suriyeli sığınmacılara yer ayırmış. Suriyelilerin “Geçici Koruma” statüsü içerisinde değerlendirildiğini konu alan dergi, 600 yerel basın mensubunun davet edildiği Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları sunumlarına yer vermiş. “Atam, ilkelerinin bekçisiyiz” dosyasında ise, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anma törenleri yer alıyor. Yazar Hüseyin Evcil ise, güncel olan “Algı oluşturmak” başlıklı analizi ile günümüze ışık tutuyor. Dergiyi omuzlayan Gazeteci Mehmet Ali Solak ise, “Yürüyen atın başına vurulmaz” başlıklı makalesiyle Hatay’da yapılan ve yapılacak çalışmalara gönderme yapıyor. Ülkemizin tanınmış sanatçılarından Erkan Oğur’la yapılan söyleşi de ise, “Antakya’nın kıymeti bilinmeli” vurgusu dikkat çekiyor.
Derginin yazarlarından Selman Büyükaşık’ın bu ay ki kitap değerlendirmesinde, “Dünya çöplüğe döndü ama çoğumuz görmek istemiyor” yer alırken, Süheyl Budak “Gastronomiyi markalaştırmak”, Yahya Aksoy “Cumhuriyet Felsefesi”, Mustafa Solak “Lozan’ı güncelletmek yerine Lozan’a sahip çıkalım” ve Hilmi Haşal’ın “Sabahattin YALKIN ve su burcunda yazılmış sayılı sözler” makaleleri de okunmaya değer
Dergideki öykülere gelince… Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, Teopolis=Tanrı’nın Kenti Serisi’nde “Güzelim ben, ama kilo vermem gerek”, Av. İbrahim Ersuz, “At Arabası”, Hulusi Atahan “TİNİ” ve Dr. Muhsin Boz da “Taşınırken” konulu öyküleri yer alıyor. Sabahattin Yalkın ise “Yaslı Ana” başlıklı şiiriyle katkı sunmuş.
A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlıklı dikkatle izlenen günlük, sağlıklı beslenme konusunda Diyetisyen Sedef Yeral’ın “Beslenmenin psikolojiye etkisi” yazısı ve sporda Hatay’ın elde ettiği başarılar da derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylar ve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri de dergide yer alan yazılar arasında.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.