KURTULUŞ MÜZESİ HATAY’A YAYMAN’IN ESERİ OLACAK

KURTULUŞ MÜZESİ HATAY’A YAYMAN’IN ESERİ OLACAK

KURTULUŞ MÜZESİ HATAY’A YAYMAN’IN ESERİ OLACAK

Fransız mimar Leon Benju tarafından 1927 yılında yapılan binanın daha sonra Hatay’ın Anavatana katılmasıyla beraber yapılan protokolle Hatay meclisi olarak hizmet verdiği 2, 3 ve 6 Eylül 1938 tarihinde söz konusu binada Hatay Devleti meclisi toplantısı yapıldığı ve Hatay tarihinin önemli sembollerinden biri olan günümüz de Meclis Kültür Sanat Merkezi olarak kullanılan yerin Kurtuluş müzesine dönüştürülecek günlerini bekliyor.
AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, kısa bir süre önce, Meclis Kültür Sanat Merkezi’nin kamulaştırılacağını ve Hatay’ın Kurtuluş Müzesi haline dönüştürüleceğini ifade etmişti. Milletvekili olmadan önce Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı yapmış olan Yayman’ın bu konuda ki girişimleri vatandaşlar tarafından takdir edildi.Yayman’ın Kurtuluş Müzesi girişimleri vatandaşların gönlünde yer edindi. Hatay’ın Anavatana katılışının karar verildiği Hatay Meclis Binası olarak bilinen Meclis Kültür Sanat Merkezi tarihi binanın aslına ve geçmişine uygun şekilde kullanılması gerektiğini belirten vatandaşlar, Milletvekili Hüseyin Yayman’dan bu konuda önemli
hamleler beklediklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.