Suriye sınırında 6 kişilik aile hayatını kaybetti

SURİYE’DEN HATAY’A KAÇAK YOLLARLA GİRMEYE ÇALIŞAN
6 SURİYELİ, SEL SULARINA KAPILARAK YAŞAMINI YİTİRDİ.

Suriye sınırında 6 kişilik  aile hayatını kaybetti

Suriye’den kaçak yollarla Hatay’ın Yayladağı ilçesine geçmeye çalışan ve yoğun yağışın neden olduğu heyelan sonucu toprak altında kalan 6 kişilik aile hayatını kaybetti.
Olay, akşam saatlerinde Yayladağı ilçesinde meydana geldi.
Bölgede aşırı yağış sonrası kırsal alanda sel oluştu. Suriye’nin Bayırbucak bölgesinden kaçak yoldan Hatay’a geçmek isteyen göçmen grup, Kızılçat Mahallesi yakınlarında sele kapıldı.Olay yerine gelen AFAD ekiplerinin bölgede çalışmaları devam ediyor.
KİMLİK TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Konuya ilişkin Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, sel sularına kapılan 6 Suriyelinin cesedine ulaşıldığı
bildirildi. Valilik açıklamasında, “Yayladağı ilçesi Kızılçat Mahallesi civarında menfezin içinde cansız insan bedeni olduğu tespit edilmiştir. Bölgeye sevk edilen İlçe Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme birimi, sınırı yasadışı geçmek isterken sel sularına kapılarak boğulan 6 erkek cesedine ulaşmıştır. Hayatını kaybeden ve Suriye uyruklu olduğu değerlendirilen 6 kişinin kimlik tespit çalışmaları sürdürülmektedir” açıklamalarına yer verdi.
6 SURİYELİ OTOPSİ İÇİN MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİNE GÖNDERİLDİ
Bölgede bulunan 6 Suriyeli erkek cesedi, Yayladağı Devlet Hastanesinin morguna kaldırıldı. Cesetler daha sonra otopsi için Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.