TARİHİ UZUN ÇARŞI

Farklı din ve mezheplerden esnafları görmek mümkün olan Uzun Çarşı’da komşuluk ilişkisinin hiç bitmediği görülüyor.

TARİHİ UZUN ÇARŞI

Farklı din ve mezheplerden esnafları görmek mümkün olan Uzun Çarşı’da komşuluk ilişkisinin hiç bitmediği görülüyor. Medeniyetler şehri Hatay’ımızda asırlardır farklı din,mezhep ve etnik kültürden insanların barış,hoşgörü,kardeşlik ve uyum içerisinde yaşadığı Medeniyeler şehrimiz Hatay’ın simgesi haline gelen Uzun Çarşı, tarihi ve kültürel geçmişiyle büyük önem taşıyor.Etnik kültürden insanların bir arada kardeşlik ve uyum içerisinde yaşadığı Hatay’ın önemli simgelerinden olan Uzun Çarşı birbirine kenetlenmiş dükkanları her gün farklı insanların gezindiğine tanık olunan kalabalıklarıyla dikkatleri çekiyor.Yapılış tarihi hakkında henüz gerçek bir bilgi elde edilmeyen 17.yüzyılda yapıldığı belirlenen
Kurşunlu Han, yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.Hatay’da yaşayan insanlara hizmet veren tarihi Uzun Çarşı Hatay’ın meşhur künefesinden tutun kasapları,kahvaltılık satan dükkanları bulmak mümkün. Farklı din ve mezheplerden esnafları görmek mümkün olan Uzun Çarşı’da komşuluk ilişkisinin hiç bitmediği görülüyor.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.