Meşale Gazetesi

VALİ DOĞAN, HASSA’DA MUHTARLARLA BULUŞTU

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hassa’da “Muhtarlarla Buluşma” toplantıları kapsamında Hassa’lı mahalle muhtarlarıyla buluştu.

VALİ DOĞAN, HASSA’DA MUHTARLARLA BULUŞTU

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hassa’da “Muhtarlarla Buluşma” toplantıları kapsamında Hassa’lı mahalle muhtarlarıyla buluştu.
Hassa İlçemizde kahvaltı ikramı ile toplantı, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan’ın ilçe ile ilgili yaptığı bilgilendirme sunumu ile devam etti.
Sunumun ardından toplantıya misafir olarak iştirak eden Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman söz alarak yaptığı kısa konuşmada “ Öncelikle umur görmüş bir Devlet adamı olan çok kıymetli Rahmi Doğan Valimizi Hatay Valisi olarak görmekten gurur duyuyoruz. Hassa’yı seviyoruz. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” dedi. Toplantı da bir konuşma yapan Vali Doğan, ‘’Bu toplantılar sizlerle tanışmama vesile olduğu için benim için çok kıymetli. Hem ilimizi daha iyi tanımış oluyorum hem de sizlerle birlikte bu topraklar için daha iyi ne yapabiliriz konusunu istişare etmiş oluyorum. Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçti. Hemen yanı başımızda gerçekleşen savaşı bahane eden uluslararası güçler farklı hesaplar yapıp bu devlete diz çöktürmek istediler. Elbette ki Türkiye Cumhuriyeti bu girişimi karşılıksız bırakacak değil. Bununla ilgili operasyonlar var. Bu konulardan etkilenen bir ilimizde Hatay’dır. Burası Suriye krizini yönetirken ayakta durabilen, aynı zamanda bu ülke için katma değer üretebilen bir şehirdir. Bunun için ayrıca tebrik etmek lazım. Hatay 450.000 Suriyeliye ev sahipliği yapıyor ve günlük hayatına da devam ediyor. Bu büyük bir meziyettir. Uluslararası toplantılara katıldığımda Berlin’de 100 tane Suriyeli gören Almanlar evlerinde rahat uyuyamazken bu milletin evlatları Suriyeli kardeşlerimizle birlikte hasbihal edebilmekte, çocuklarımızı aynı okullarda eğitmekte ve sosyal hayatı birlikte paylaşabilmektedir. Bu bizim ne kadar büyük bir millet olduğumuzun da göstergesidir. Ne zamanki birisi dara düşüyor gözünü Türkiye’ye çeviriyor. Bu 500 yıldır da böyle olmuş. Dolayısıyla biz ülke olarak ekonomik anlamda güçlü hale gelirsek hem kendi milletimize hem de gönül coğrafyamızda bulunan bu insanlara yardımcı oluruz. Çok çalışmamız gerekiyor. Tarımıyla, ekonomisiyle turizmiyle çok büyük bir potansiyele sahip Türkiye giderek büyüyecek ve güçlenecektir. “ dedi
“ Bu toplantıların amacı sorunları yerinde görmek hemen çözüme kavuşacak sorunlar için çözüm bulabilmek, çözümü uzun olan sorunları ise nasıl çözebiliriz bunun için proje geliştirerek başlatmaktır. Bu çevreye yapılması planlanan Hassa – Dörtyol Tüneli Projesi çok önemli bir projedir. Bu proje sadece Hassa için değil Türkiye içinde çok stratejik bir projedir. Akdeniz’de İskenderun gibi çok önemli bir limanımız var. Bütün dış güçler gemileri ile birlikte gelmişler ve hesap yapıyorlar. Buradaki doğal kaynakları, enerji kaynaklarını nasıl bölüşürüz, burada nasıl söz sahip oluruz diye. Bu hesaba ebetteki Türkiye’nin söyleyecek sözü vardır. Kararlılığımızı ortaya koymuş durumdayız. İskenderun açıklarında dünyanın en büyük rezervleri varken Türkiye’nin bundan pay almaması Türkiye’nin burada hakkını hukukunu korumaması ebetteki söz konusu değildir. Dolayısıyla birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Güçlü olmamız lazım, çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz lazım ki geleceğe de emin adımlarla yürümemiz lazım. Biz hizmet etmek için buradayız. Millete verilmiş bir sözümüz var. Birlikte çalışacağız, birlikte üreteceğiz ve birlikte büyüyeceğiz.’ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından muhtarlarımız tek tek söz alarak mahallelerinin ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Doğan’a ilettiler. Vatandaşlarımızın kendisine ilettiği sorun ve talepleri dinleyen Vali Doğan, kısa sürede halledilebilecek sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi.
Toplantı sonunda değerlendirme yapan Vali Doğan” Bütün kamu kurum temsilcilerimiz burada. Sizler sorunları bize iletiyorsunuz, bu sorunlar sizlerin şahsi sorunları değil. Bu sorunlar vatandaşların devletten beklentileri. Bizlerde bu sorunları çözmekle yükümlü heyetiz. Dolayısıyla bize iletilen talepleri devletin imkanları ölçüsünde değerlendireceğiz.” dedi
Toplantıya Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Hassa Kaymakamı Yusuf Turan, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.