11. HATAY İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI VE FAHRİ DOKTORA TÖRENİ

Hatay Valiliği, Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliği ile geleneksel olarak düzenlenen 11. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (HİKAF) Mustafa Kemal Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı.

11. HATAY İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI VE FAHRİ DOKTORA TÖRENİ

Hatay Valiliği, Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliği ile geleneksel olarak düzenlenen 11. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (HİKAF) Mustafa Kemal Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı.
“İş’te Kariyer” sloganıyla start alan fuar süresince Hatay’da faaliyet gösteren sektör temsilcileri, kurulan stantlarda öğrencilerle bir araya gelerek ihtiyaç duydukları kalifiye elemanlara ulaşma fırsatı bulacaklar.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan İstihdam Fuarının açılış konuşmasını yapan Çalışma ve İş Kurumu Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel: “Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının iş gücü arzı ve talebini buluşturmak suretiyle kaynakların planlanması ve doğru kaynakların kullanılmasıyla Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan ‘çalışma hayatında milli seferberlik’ hedeflerine erişilmesine katkı sunacağına inanıyorum.” dedi.
İSTİHDAM VE İŞSİZLİK KONUSUNDA İMRENİLEN NOKTAYA GELDİK
İş Gücü Piyasası ve İstatistik Daire Başkanı Aydın Alabaş: “İstihdam ve işsizlik konusunda yaptığımız çalışmalar dünyada çok kabul gördü ve imrenilerek bakılan noktaya geldi. 2007-2017 yılları arasında 7 buçuk milyon kişiyi artı ile istihdama kazandırdık. Bu veri ile Avrupa Birliğinde bulunan 28 ülkeyi artı istihdamımızla geçmiş bulunuyoruz. Artı istihdamımızın yanında da kadınlarda, gençlerde Avrupa lideri durumdayız.” dedi.
Aydın Alabaş’tan sonra kürsüye gelen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin: ”Öğrencilerimizin farkındalık yaratması gerekiyor. Devlet yavaş yavaş istihdam kapısı olmaktan çıkıyor. İngilizceyi çok iyi öğrenmeniz gerekiyor. Buna mecbursunuz. Kosgeb büyük hibeler, krediler, girişimcilik kurslarıyla girişimcilere yeni alanlar açıyor. Bunu bu gençlerimizin değerlendirmesi gerekiyor. Girişimci sayısını arttırmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.
İŞSİZLİK ARTAN
BİR SORUN
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya: “Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de işsizlik giderek artıyor. Buna karşın ülkemizde umut verici gelişmeler yaşanıyor. Yükseköğretim Kurulunun konuya bakış açısı değişmiştir. Yükseköğretim Kurulu tarafından girişimcilik ve kalite odaklı eğitim verilmesi konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Yükseköğretim Kurulu, ihtisas ve araştırma üniversitelerini ciddi şekilde desteklemekte ayrıca bunun yanında farklı projelerde her yıl 2 bin kişiyi Avrupa ve dünya ülkelerine doktora yapmak üzere göndermektedir.” dedi.
Yaptığı konuşmada öğrencilere de seslenen Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya: “Kıymetli öğrencilerimiz devletteki iş kapısının kapanmak üzere olduğunun farkındadır. Artık belirli bir oranda alım yapılmaktadır. Girişimcilik çok önemli bir meseledir. Öğrencilerimizin bu yönde adımlar atması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
EN ÖNEMLİ SORUN KALICI BİR İŞ BULMA SORUNU
Vali Erdal Ata: “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük sorunlardan biri işsizliktir. Bu salonda bulunan öğrencilerin de karşılaşacakları en önemli sorun, kalıcı bir iş bulma sorunudur. Bu fuarın düzenlenmesinin amacı da ilimizde iş arayan gençlerimizi eleman ihtiyacı olan firmalarla bir araya getirebilmektir.Son on yıllık dönemde her yıl ortalama 750 bin işsizimize iş bulunuyor. İş piyasasına girenlerin sayısı da bu rakamların çok üzerindedir. Şu an itibariyle İşkur’a kayıtlı 70 bin işsiz bulunuyor. Yıl sonuna kadar bunların 10 binini istihdama kazandırmayı hedefliyoruz.Devlet olarak özel yatırımların teşvik edilmesi gerekiyor. İlimizde yatırım yapmak isteyen onlarca, yüzlerce firma olduğunu biliyoruz. Üniversitelerimizin de piyasanın ihtiyacı olan yetişmiş kalifiye eleman ihtiyacını gidermesi gerekiyor.” dedi.
RECEP ATAKAŞ’A FAHRİ DOKTORA
Yapılan konuşmaların ardından Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’a Fahri Doktora tevdi töreni gerçekleştirildi.
Tevdi töreni için yeniden kürsüye gelen Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya: “Recep Atakaş yaptığı yatırımlarla Türk ekonomisine değer katan, kültürel ve bilimsel konulara duyarlı, kendi sektöründe gelişmeye odaklı, hayır işleriyle ülkemize ve ilimize katkı sağlayan saygın bir iş adamıdır. Üniversitemiz senatosu kendilerine bu unvanı layık görmüştür. Bu nedenle kendilerini içtenlikle kutluyor ve bu doktorayı takdim etmekten onur duyuyorum.” dedi.
Fahri doktora unvanı için kürsüye gelen Recep Atakaş ise: ”Ülkemizin ve birçok ülkenin en önemli sorunu işsizliktir. İşsizliğin çaresi girişimci sayısının artmasından geçiyor.
Peki nasıl girişimci olacağız? Ekip çalışması içinde; sabırlı, özverili çalışma sayesinde başarılamayacak hiçbir iş yoktur. İşinizi iyi yaptığınız zaman aranan bir insan olursunuz.“ dedi.
İki gün sürecek olan 11. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarında öğrenciler; iş dünyasındaki sektör temsilcilerini, kişisel gelişim uzmanlarını ve girişimcilerin yaptığı sunumları izleme fırsatı bulacaklar.
HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.