112 ACİL GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

112 ACİL GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Hatay 112 Acil Çağrı Merkezi’nce, ‘112’ hakkında farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen “112 Günü” etkinlikleri müdürlük uhdesinde bulunan tüm birimlerin hayat kurtarma operasyonlarını gözler önüne seren fotoğrafların sergisiyle son buldu. 112 Acil Çağrı numarasının önemini vurgulamak amacıyla Antakya Paladium AVM’de 5 gün süren ve  sinevizyonla da desteklenen farkındalığı yüksek etkinliklere Emniyet, Jandarma, Sağlık, Sahil Güvenlik, itfaiye, AFAD, Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar birimleri de destek verdi. Hatay 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Özer Gövce, etkinliklerin son gününde açılan ve 112 çalışanlarının objektiflerine yansıyan fotoğraflarından oluşan sergiyi ziyaret eden Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci’ye fotoğrafların hikâyeleri hakkında bilgiler aktardı.

VATANDAŞLARA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Sağlık, itfaiye, jandarma, emniyet, AFAD ve diğer tüm birimlere ulaşmak için Acil Çağrı numaralarının ‘112’ çatısı altında birleştirildiğini ifade eden Özer Gövce, “112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü uhdesinde her yıl düzenlenen “112 Günü” etkinlikleri kapsamında, Acil Çağrı numaralarının “112” çatısı altında toplanmasıyla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Emniyet, Jandarma, Sağlık, Sahil Güvenlik, itfaiye, AFAD, Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar birimlerimizin katılımları çeşitli etkinlikler düzenledik. 

Açılan standımızda broşürler dağıtarak, halkımızı bilgilendirmeye çalıştık. Afet ve acil durumlar kapsamında Hatay il genelinde vuku bulan  afet ve acil durum vakalarına karşı ihtiyaç duyulan her türlü araç gereç ekipman desteğinin yanında yerelde 26 çalışma grubu ve paydaşlarının desteğiyle vatandaşlarımızın emrindeyiz.

2021 yılında Türkiye’nin en fazla aranan yardım istenilen 2. İli olabilme gururuyla, Hatay 112 Acil Çağrı Merkezi’nce geçtiğimiz yıl 6 milyon 322 bin 820 çağrının yanıtlandığını anımsatmak isterim. Bazı acil durumlarda dakikaların, hatta saniyelerin çok önemli olduğunu belirterek, vatandaşlarımızdan isteğimiz hayat kurtarmaya yardımcı olmaları ve asılsız aramalarla 112’yi gereksiz yere meşgul etmemeleridir” derken, Vali Yardımcı Yusuf İzci ve tüm katılımcılara da teşekkür etti. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.