Meşale Gazetesi

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ, ANILDI

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ, ANILDI

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve ilimiz protokol üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıl dönümü münasebetiyle Antakya Şehitliğine ziyaret gerçekleştirerek şehitleri kabirleri başında andılar.

15 Temmuz 2021  Perşembe günü saat 10.00’da gerçekleşen saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan ziyarette yapmış olduğu basın açıklamasında Vali Doğan; “Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı öncesinde YPG/PKK terör örgütünün kontrolünde bulunan bölgede ihbar üzerine yerel polis ve savcı nezaretinde toplu mezar bulundu.

YPG/PKK terör örgütü tarafından katledilmiş insanlar bunlar. Dün rakamları açıklamıştık 35’ti ancak bu sabah itibarıyla rakam 61’e çıktı ve çalışmalar halen devam ediyor.

Bombalı araçlarla Tel Rıfat’tan ve Münbiç’ten atmış oldukları füzelere Afrin’de yaşayan sivil vatandaşlarımız taciz edilmekte. Geçen ay bölgede bulunan bir hastaneye yapmış oldukları füzeli saldırı neticesinde 14 sivil yaşamını yitirdi.

Arkadaşlarımız çalışmalarını devam ettiriyor, zaman içerisinde buradaki gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Ben buradan YPG/PKK terör örgütünü tekrar lanetliyorum, bu insanlık suçunun uluslar arası kuruluşlar tarafından görülmesini, gelip yerinde görülmesini talep ediyorum.” dedi.

Vali Doğan ve törene katılanların yerlerini almasının ardından şehitlerimizin aziz ruhlarına Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından dua edildi, fatihalar okundu.

Yapılan Şehitlik ziyaretine Vali Doğan’ın yanı sıra, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Tayfun Çağan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Murat Hayzaran, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Jandarma Komutanı Albay Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Şehitlerimizin yakınları, Kurum İl Müdürleri ve Şehit ve Gazi  derneklerinin temsilcileri hazır bulundu.Şehitlik ziyaretine ayrıca AK Parti Hatay  İl Başkanı Adem Yeşildal ,AK Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, Hatay Barosu Başkanı H.Cihat Açıkalın katıldı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.