16 İL SURİYELİLERE KAPATILDI

16 İL SURİYELİLERE KAPATILDI

İçişleri Bakanlığı Suriyeli için seyreltme projesini hayata geçiriyor. Aralarında Hatay, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Edirne gibi şehirlerin bulunduğu bölgelerin eğer nüfusun yüzde yirmi beşi Suriyelilerden ve yabancılardan oluşuyorsa, oraya yeni göçmen kaydı yapılamayacak. İçişleri Bakanlığı Suriyeli için seyreltme projesini hayata geçiriyor. Aralarında Hatay, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Edirne gibi şehirlerin bulunduğu bölgelerin eğer nüfusun yüzde yirmi beşi Suriyelilerden ve yabancılardan oluşuyorsa, oraya yeni göçmen kaydı yapılamayacak.Yabancı uyruklu kişilerin bulunduğu yerlerde seyreltme uygulaması başladı. Nüfusunun yüzde yirmi beşinin üzerinde Suriyeli olan yerlerde yeni kayıt olmayacak. Geçici kullanım statüsünde başvuran göçmenler yüzde 25 nüfusun üstünde Suriyeli varsa kayıt yaptıramayacaklar.

SURİYELİLERE KAPATILAN İLLER HANGİLERİ?

Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Yalova. Geçici koruma statüsünde olan kişiler bu 16 ilde başvuru yapamayacaklar. Türkiye nüfusunun demografik yapısının korunması hedefleniyor. Altındağ’da yaşanan olumsuzlukların önüne geçebilmek için seyreltme uygulaması başlatıldı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.