19 EYLÜL, KAHRAMANLARIN YENİDEN HATIRLANDIĞI GÜNDÜR

19 EYLÜL, KAHRAMANLARIN YENİDEN HATIRLANDIĞI GÜNDÜR

Hatay Valisi Mustafa Masatlı 19 Eylül Gaziler Günü dlayısıyla bir mesaj yayınladı. Masatlı mesajında; “Her taşı bir yakut olan bu vatan,Can verme sırrına erenlerindir.”Vatanımızın bekası, Devletimizin istiklali ve istikbali uğrunda canlarını ortaya koyacak kadar yiğitlik ve fedakarlık gösteren Kahraman Gazilerimizi yâd ettiğimiz, Gazilerimize olan vefa duygularımızı dile getirdiğimiz 19 Eylül Gaziler Günü’nü Milletçe idrak etmenin onurunu yaşıyoruz.Bugün; vatan toprağına sevdalı, milletine aşkla bağlı, bağımsızlığımız için canını hiçe sayan yiğitlerin günü! Aziz Milletimizin binlerce yıllık varoluş mücadelesini, hiçbir güç karşısında boyun eğmeden, tarihe kanla ve canla yazan kahramanların yeniden hatırlandığı gündür!Sahip olduğumuz tarihi zaferler, verilen mücadeleler ve gerektiğinde bu uğurda can vermesini bilen insanlarımızın varlığı, büyük bir Millet oluşumuzun en büyük nişanesidir. Mensubu olmaktan her daim iftihar ettiğimiz Aziz Türk Milleti, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiş, her daim özgür ve bağımsız yaşamıştır. Seciyesi yüksek Aziz Milletimizin evlatları; Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da hangi ruh ve inançla mücadele ettiyse; bugün de tüm iç ve dış tehditlere karşı aynı ruhla, aynı inançla vatan savunmasında şehit ve gazi olmaya namzettir.

İşte bu ruhu yaşatan Gazilerimiz, Milletimizin ebediyete kadar var olacağının en büyük teminatıdır. Onlar ki; kanlarıyla toprağı sulamış, canları pahasına düşmana geçit vermemiş, böylece bu toprakları bizlere vatan kılmışlardır. Her bir Gazimiz, Milletimizin bağrında birer kahramanlık abidesi olarak sonsuza dek yaşayacaktır.

Kahraman Gazilerimiz,Şanlı mazimizin en onurlu sayfaları, Aziz Şehitlerimizin ve sizlerin cesareti ve fedakarlıkları ile yazılmıştır. Bizlere en kutsal emanetiniz olan bu vatan topraklarını yaşatmak, ilelebet korumak ve yüceltmek hepimizin en asli görevi ve borcudur. Bu mukaddes emanetin ehemmiyeti, günümüz dünyasında ve yaşadığımız coğrafyada her geçen gün kendini daha net hissettirmektedir.Sizler hayatlarınızı vatan müdafaası gibi bir ideal uğruna ortaya koyarken, insanın ne uğruna yaşaması ve ne uğruna ölmesi gerektiğini de bizlere gösterdiniz. Sizden aldığımız ilhamla Türkiye Yüzyılı’mızda da tam bağımsız varlığımızı devam ettirmeye ve Ülkemizi daha da ileriye taşıyacağımıza inancımız tamdır.Bu duygu ve düşüncelerle 19 Eylül 1921’de Gazilik ünvanını alan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere vatan, bayrak ve tüm mukaddes değerlerimiz için mücadele eden Gazilerimizden ebediyete irtihal edenleri ve Şehitlerimizi rahmet, minnet ve hürmetle yâd ediyor, hayatta olan Gazilerimize de aileleriyle sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum.Bağımsızlığımızın hiç sönmeyecek meşaleleri olan Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.’’ İfadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.