2022 OTLATMA SEZONU AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

2022 OTLATMA SEZONU AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kırıkhan’a bağlı Kodallı Mahallesi’nde, Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında ıslah edilen meranın ve 2022 Yılı Otlatma Sezonunun açılışı yapıldı. Açılışa, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Kırıkhan Ziraat Odası Başkanı, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Kodallı ve diğer mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

BESTİLİ: MERALARIN KORUNMASINA ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Kodallı Mahallesi Muhtarı Ahmet Bestili, Altın Bayrak ödüllü mera sahasının korunmasında mahalle halkı olarak büyük bir gayret ve özen gösterildiğine dikkat çekerek, teşekkür etti. Kırıkhan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik, Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan İlçe Kaymakamı Mahmuthan Arslan, TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın konuşmalarının ardından Antakya Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi Folklör Ekibi gösterilerini sergiledi.

ÇOLAKOĞLU: MERALAR KORUNMALIDIR 

İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, hayvancılıkta en fazla girdi maliyetini yemin oluşturduğunu, dolayısıyla köylünün ürünü daha ucuza mal etmesi için meraların kaçınılmaz olduğunu söyledi. Vatandaşın meralara sahip çıkması gerektiğini vurgulayan İl Müdürü Çolakoğlu, 6 mahallede toplam 6725 dekar alanda Mera ıslah çalışmalarının devam ettiğini şu sözleriyle belirtti: “İlimizdeki çayır ve meraları iyi yönetmek ve ıslah etmek İl Müdürlüğümüzün başlıca görevleri arasında yer almaktadır. Bakanlığımızın destekleri ile bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye azami gayret sarf etmekteyiz. Bu kapsamda; İlimizde 2004 yılında Mera ıslah çalışmalarına başlanmış olup, halen 6 mahallede toplam 6.725 dekar alanda mera ıslah çalışmalarımız devam etmektedir. Kırıkhan İlçesine bağlı Kodallı Mahallemizin Mera Islah ve Amenajman Projesi de bunlardan bir tanesidir.” Kodallı Mahallesi Mera Islah ve Amenajman Projesinde, 1750 dekarın 250 dekarında çalışma yürütüldüğünü belirten İl Müdürü, meranın ot verimi 200 kg’dan 500 kg’a çıkarılarak mahalledeki 782 büyük ve küçükbaş hayvanın kaba yem ihtiyacının karşılanmaya ve çiftçilerin gelirlerinin arttırılmaya çalışıldığını söyledi.

YAYMAN: ÇİFTÇİLERİMİZİ DESTEKLİYORUZ

Hatay Milletvekilimiz Hüseyin Yayman, Hatay’ın ülke tarımında önemli bir yer tuttuğunu, hayvancılığın geliştirilmesi ve sorunların çözümü noktasında önemli çalışmalar yapıldığını ve çiftçilerin desteklendiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; “Rekabet edebilir üretim ancak ucuz üretimle mümkün olabilir. Bu nedenle meralar hayvancılık konusunda büyük önem taşımaktadır. İlçemize bağlı meraların ıslahı konusunda çalışmalar yürütülmektedir. Meraların ıslahı ile çayır ve mera alanlarını verimli hale getirmek, kaliteli yem açığını kapatmak,  hayvansal üretim maliyetini düşürmekle hayvancılığın geliştirilmesi ve tüketiciye daha ucuz et yedirmeyi amaçlıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Temsili mera açılışı için kurdele kesimi yapılarak Kodallı Mahallesi mera otlatma sezonu açıldı. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.