24 SAAT ESNAFIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

24 SAAT ESNAFIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı ve TESK yönetim kurulu üyesi Abdulkadir Teksöz, Gazeteci Mithat Öztürk’ün sorularını yanıtladı. 24 saat esnafın sorunlarının çözümü için görevi başında olduğunu vurgulayan Başkan Teksöz, esnafların sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili programda önemli açıklamalarda bulunarak Öztürk’ün sorularını da yanıtladı.Başkan Teksöz, programda yaptığı konuşmada; “Hatay’da 70 meslek odamız var. Bunların 35 tanesinin genel kurullarını Ocak ayında yaptık. Bunlar, esnafın sevgisini ve güvenini kazanmak için yapılan genel kurullardır. Genel kurullarını dahi zorla yapan odalar var. Onlara biz de yardımcı oluyoruz. Göreve seçilen oda başkanlarımızı kutluyor, başarılar diliyorum. Allah izin verirse Mayıs ayındaki kongremizde yeniden aday olacağım. 6 Mayıs Cuma günü Saat 11’de gerçekleşecek olan geniş katılımlı bir kongre düzenleyeceğiz. Odamızda demokrasi var. 3 dönemdir rakipsiz seçim yapıyoruz. 70 oda başkanı ve 700 delegenin birlikte hareket ettiği bir teşkilatız. Kadir abilerine esnafların destekleri sonsuz.

AŞILARIMIZI OLALIM

Vatandaşlar olarak pandemi konusunda daha dikkatli olmalıyız. Aşı olmayan vatandaşlarımızla karşılaşıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü, aşılı vatandaşların %95 daha korunmalı olduğunu vurguluyor. Aşımızı muhakkak olalım ne kendimizi ne de sevdiklerimizi üzmeyelim.

ELEKTRİK VE AKARYAKITTA İNDİRİM SAĞLANMALIDIR

Türkiye’de esnaf istihdam yaratıyor, üretim yapıyor. Burada en önemli şey elektrik fiyatlarının düşürülmesi. İşletmeler için 800-1000 kilowatt elektrik tüketimi var işyerlerinin. 210 kilowatt kuralından evler yararlanabilir. Bizim için önemli olan kısım esnaflardır. Biz Bendevi Palandöken başkanımızın önderliğinde elektrik kilowattlarının yükseltilmesi ve fiyatların düşürülmesi için çabalıyoruz ve inanıyorum ki başarılı olacağız. Anayasa’nın 173. maddesinde de esnafın korunması gerektiği yazıyor. Bunun yanı sıra akaryakıt fiyatlarının düşürülmesi gerekmektedir. Ticari işletmelerde KDV alınmamalıdır. Bu fiyatların artması fiyatlara da yansıyor. Tarlada 1 lira olan ürün bakkalda markette 15 lira deniyor. Ama bunun nakliye kısmı var. Bu ürün çok cüzi bir kar ile satılıyor. Bendevi Palandöken başkanımız 24 saat görüşmelerini sürdürüyor. Benim kanımca ekeltrikte hem fiyat düşecek, hem de kilowatt yükselecek. Bakanımızın da masasında işletmelere vergisiz akaryakıt verilmesi konusu duruyor. Bu konuları Hatay Milletvekillerimiz vasıtasıyla da ben takip ettiriyorum. Gerek esnafımızı, gerekse de vatandaşlarımızı bu yükten kurtarmalıyız.

HATAY BİZİM

Hatay bizim. Pandemi konusunda da hazırlıklı olmalıyız. Bu konuda biz de esnafımızla dersimize çalışıyoruz. İlimizin turizmde canlanması için EXPO önemli. Hepimiz de bu konuda görevimizi yapmalıyız. Herkesin birbirini çok sevmesi lazım. Bu konuda hepimizin eksiği var. Milletvekilleri, HBB Belediye Başkanı herkesin birbirini sevmesi lazım. Dedikodudan ziyade el birliği içinde çalışma koordinasyonunu sağlamamız lazım. Milletvekilleri de HBB Başkanı ve ilçe belediye başkanları, kaymakamlarımız Hatay için ne yapılmalı konusunda dersimize daha çok çalışmalıyız. Abdulkadir Teksöz de Hikmet Çinçin de geçici, Hatay kalıcıdır. Hepimiz Hatay için ne yapabiliriz diye çalışmalıyız.

BİZİM İŞİMİZ GÜCÜMÜZ HATAYLI ESNAFLAR

Ben Hatay için çabalayan herkesi seviyorum. Tüm siyasi partileri seviyorum. Birlik ve beraberliğin şart olduğunu her platformda dile getiriyorum. 24 saat esnafımız için çalışıyoruz. Gecesi, 10’u, 11’i yok. Her saat göreve hazırız” ifadelerini kullandı.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.