Meşale Gazetesi

30 AĞUSTOS MİLLETİMİZİN ZAFER GÜNÜDÜR

30 AĞUSTOS MİLLETİMİZİN ZAFER GÜNÜDÜR

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında bir mesaj yayımlayan Memursen Başkan Vekili ve Bayındır Memur Sen Başkanı Hüseyin Tutar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Tutar kutlama mesajında, “Dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçen 30 Ağustos 1922 tarihinde Mustafa Kemal’in başkumandanlığında Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı’mızı kahramanlıkla taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99’uncu yıl dönümünü, büyük bir gurur ve onurla kutluyoruz.

99 yıl önce yazılan bu destansı zafer, bu toprakların ebediyen vatanımız olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğimiz gündür. Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde adeta küllerinden doğarak yeninden şahlandığı ve canı pahasına düşmana geçit vermeyerek bu toprakları vatan kıldığı günün adıdır.

Yokluklar içinde var güçleriyle kenetlenerek bizlere bu vatanı, Cumhuriyeti emanet eden ecdadımız, hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış, azmiyle, kararlığıyla bir ülkeyi ayağa kaldırmıştır. Bugün onların mirasçısı olarak bizlere düşen görev Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha güzel imkânlar sunmak için var gücümüzle çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi ise minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı. Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.