34 ÖĞRENCİYE HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ YAPILDI

Antakya İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Kur’an Kursunda öğrenim gören ve hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

34 ÖĞRENCİYE HAFIZLIK İCAZET MERASİMİ YAPILDI

Antakya İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Kur’an Kursunda öğrenim gören ve hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi. Programa başta Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı​   Mehmet Yolcu olmak üzere İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu, Antakya İlçe Müftüsü Necati Şafak, İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ahmet Akkan, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Fahri Uçak, öğrencilerin aileleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Merkez Kur’an Kursu eski hafızlık talebelerinden Yusuf Acar’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından hoş geldin konuşması yapan kurs yöneticisi Hasan Urhan, teşriflerinden dolayı misafirlere teşekkür etti. Antakya İlçe Müftüsü Necati Şafak’da açış konuşmasında Kur’an öğretiminin öneminden bahsetti.

Teşriflerinden dolayı misafirlere teşekkür etti, gayretlerinden dolayı öğreticilerimizi tebrik etti ve öğrencilerimize başarılar diledi. İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu’da konuşmasında; Kur’an’ı anlamak gerektiğini, ondaki emir ve yasakları, verilen haberlerden ibret alarak Kur’an’ın yaşanması, hayata tatbik edilmesi gerektiğini bunu yapanların karşılığını dünyada ve ahirette göreceklerini ve Kur’an’ın ahirette şefaatine nail olacaklarını, peygamberimizin efendimizin (s.a.v), “Oruç ve Kur’an kıyamet günü sahibine şefaatçı olacaktır.” buyurduğunu, dolayısıyla Kur’an’a hizmet edenlerin, ona destek olanların, onu okuyanların, ezberleyenlerin, bunlara yardımcı olanların, hem dünyada hem ahirette bunun karşılığını göreceğini ifade etti. Hafızlarımızın anne-babasını, hocalarını tebrik etti, Antakya İlçemizde görev yapan din görevlilerine ve Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti, başarılar diledi. Selamlama konuşması yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal Hizmetler Daire Başkanı   Mehmet Yolcu, hafızlığın öneminden bahsetti. İslam Tarihinde ilk eğitim kurumunun “Daru’l-Erkam” olduğunu, Allah Rasulu (s.a.v) tarafından kurulduğunu ve Ashab-ı Kiram’ın burada bizzat Peygamber Efendimiz’den (s.a.v) aldığını belirterek “Kur’an hizmetinde ilk atama Mus’ab b. Umeyr (r.a) ile olmuştur. Medine’den gelen ve İslam’ı kabul edenler Allah Rasulü’nden kendilerine bir öğretici vermesini istemeleri üzerine Mus’ab b. Umeyr görevlendirilmiştir.Kur’an eğitiminin müesseseleşmesi ise Suffe ile olmuştur. Burada eğitim görenlere de “Ashab-ı Suffe” denmiştir. Mescid-i Nebevî’nin bir köşesinde kalmışlar ve eğitim görmüşlerdir.Daha sonra; Mekke’de Muaz b. Cebel ve Abdullah b. Abbas, Kufe’de Abdullah b. Mes’ud, Basra’da Musa el-Eş’ari, Şam’da ise Ebu’d-Derda Kur’an hizmetlerinde bulunmuşlar ve talebe yetiştirmişlerdir.Yine Suffe’de tedris-i saadetten geçen sahabiler dünyanın dört bir tarafına yayılarak İslam’ı anlattılar. Talebe yetiştirdiler ve İslamIn yayılması için gayret ettiler.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından hafızlarımıza belgeleri verildi ve hediyeleri takdim edildi. Program Öğle namazı sonrası etli pilav ikramı ile sona erdi. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.