40 BİN BİBERİYE FİDESİ DAĞITILDI

40 BİN BİBERİYE FİDESİ DAĞITILDI

Hatay’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce çiftçilere 40 bin biberiye fidesi dağıtıldı.

HATAY (AA) – Hatay’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce çiftçilere 40 bin biberiye fidesi dağıtıldı. ( Hatay Tarım ve Orman Müdürlüğü – Anadolu Ajansı )

Müdürlükten yapılan açıklamada, “Biberiye Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında Altınözü, Antakya, Dörtyol, Erzin ve Samandağ ilçelerindeki 8 üreticiye 40 bin biberiye fidesi dağıtıldığı belirtildi.

Kentte biberiye tarımının genellikle doğadan toplanarak yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:”Son yıllarda birkaç üreticinin girişimleri sonucunda biberiye yetiştiriciliğine başlanmıştır. Müdürlüğümüz, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla çeşitli projeler yapmaktadır. ‘Biberiye Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi’ni uygulamaktaki amacımız, tarıma uygun arazi niteliğinde olmayan sahalara biberiye bitkisini diktirerek öncelikle bölgede meydana gelebilecek erozyonla mücadele etmektir. Ayrıca, bu alanları tarıma kazandırılarak, ilimizdeki tıbbi ve aromatik bitki varlığını arttırmaktır.”(AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.