49 BİN M2’LİK KARANTİNA MERKEZİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

49 BİN M2’LİK KARANTİNA MERKEZİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Arsuz’da denize sıfır bir yerde, 49 bin m2 alanda kurulu olan ve çürümeye terk edilen İskenderun Pirinçlik Eğitim ve Karantina Tesisi’ni Meclis gündemine taşıdı.

Güzelmansur “Bu karantina merkezimiz kullanılmayarak çürümeye ve talana terk edilirken, salgında yurt dışından gelenleri karantinaya alabilmek için, yer yokluğundan, sabaha karşı yurtlar boşaltılmış, öğrenciler valizleriyle sokakta kalmıştı” hatırlatmasında bulundu.

Bu kamu zararını, israfı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde dile getiren Güzelmansur “Yıllar önce olası salgın hastalıklarda kullanılmak üzere milyonlarca lira harcanarak yapılan bu karantina tesisindeki binaların çatısı çökmüş, duvar ve zeminlerinde çatlaklar var, camları ve kapıları kırık, herhangi bir güvenlik tedbiri alınmadığı için tesisat malzemeleri ve demirbaşları çalındı” dedi.

ÇÜRÜMEYE TERK EDİLEN KARANTİNA TESİSİ SAYIŞTAY RAPORUNDA

CHP’li Güzelmansur akla, mantığa, vicdana aykırı bir şekilde çürümeye terk edilen karantina tesisinin Sayıştay Raporu’nda da yer aldığını aktararak şu bilgileri verdi: “T.C. Sayıştay Başkanlığı’nın, 2019 yılı Türk Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Denetim Raporu’nda, İskenderun Pirinçlik Eğitim ve Karantina Tesisi ‘değerli bir kamu kaynağı’ olarak nitelenerek bu taşınmazın atıl bırakılmasıyla oluşan kamu zararına dikkat çekiliyor.” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.