5 İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ROMANYA’DAN DÖNDÜ

5 İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ ROMANYA’DAN DÖNDÜ

Belen Kaymakamlığının Türkiye, Romanya ve İtalya ortaklığıyla yürüttüğü Erasmus+ “EDUcate YOUth – Nonformal bridges to formal education” projesinin ulusötesi toplantısı ve eğitim faaliyeti ortakların Romanya’nın Sinaia şehrinde yapıldı. Proje kapsamında ingilizce öğretmenlerimiz gençleri daha çağdaş yöntemleri kullanarak eğitmeyi ve dijital araçların eğitimde kullanımını yaygınlaştırmayı hedefleyen eğitimler aldılar.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye’den Belen Kaymakamlığı, Romanya’dan ATDD (Asociatia Tineret Pentru Dezvoltare Durabila) Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı, Liceul Constantin Brâncoveanu Lisesi ve İtalya’dan Beyond Borders sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde 3 farklı ülkeden toplamda 20 gençlik çalışanının katılımı ile başlayan projede öğretmenlerimiz proje kapsamında Web 2.0 araçlarının kullanımını deneyimlediler. Bunun yanı sıra proje süreci boyunca eğitici ve mesleki-kişisel gelişimi arttıran faaliyetlerden de faydalanan öğretmenlerimiz unutulmaz deneyimler yaşadılar.

Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, “Erasmus+ EDUcate YOUth – Nonformal Bridges to Formal Education projesi kapsamında öğretmenlerimiz aldıkları eğitimler sayesinde sürekli gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmayı hedeflemiş ve günümüz gençlerinin ihtiyaç duyduğu eğitim anlayışının yerine getirilmesini destekleme amaçlı projelerimize katılmışlardır.

Çağımızın ihtiyacı olarak dijital teknolojiye dayalı yenilikçi öğrenme yöntemlerini geliştirme amaçlı verimli geçen bir proje olmuştur. Başta Proje Koordinatörü Yeliz Sevim olmak üzere, ev sahibi kuruma, katılım sağlayan öğretmenlerimize ve proje ekibine teşekkür ediyorum” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.