53 YILLIK HASRET SONA ERDİ HATAYSPOR SÜPER LİG'DE

53 YILLIK HASRET SONA ERDİ HATAYSPOR SÜPER LİG'DE

Gururumuz Hatayspor deplasmanda karşılaştığı Adanaspor’u 2-1 mağlup ederek 53 yıllık hasrete son verdi ve Süper Lig’e şampiyon olarak çıkmayı başardı. Hatayspor adına goller Helder Barbosa ve Yusuf Abdioğlu’dan geldi. Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu’nda oynadığı maçta temsilcimiz sahaya Akın, Popov, Sadi, Yusuf, Mesut, Kubilay, Aabid, Selim, Ouali, Gökhan, Mirkan Aydın 11’i ile çıktı. Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İlk yarı başladığı gibi 0-0 sona erdi.

ŞAMPİYONLUK YİNE SON DAKİKALARDA GELDİ

Mücadelenin ikinci yarısında ilk gol sesi rakip Adanaspor’dan geldi. 59. Dakikada Ahmet Dereli’nin asistinde Roni Gleison attığı golle takımını Hatsyspor karşısında 1-0 öne geçirdi. Umut Sözen gördüğü ikinci sarı kartla kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Hatayspor adına beklenen gol 79. Dakikada geldi.

 İkinci yarının başında Selim Ilgaz’ın yerine oyuna giren Hatayspor’un Portekizli yıldızı Helder Barbosa rakibin hatasını affetmedi ve Hatayspor adına maça denge getiren golü kaydetti.

85. Dakikada Emeka Eze kırmızı kart gördü ve Adanaspor 9 kişi kaldı. Hatayspor galibiyet golünü Yusuf Abdioğlu ile buldu. Yusuf’un golüyle maçı 2-1 kazanan Hatayspor Süper Lig’e yükseldi. Hatayspor önümüzdeki hafta ligin son haftasında formalite maçında kendi sahasında Bursaspor’u ağırlayacak.

TARAFTARLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Hatayspor’un şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Hataylılar bayraklarıyla sokaklara döküldü. Bordo-beyaz bayraklar ve kornalarla şampiyonluğu doyasıya kutlayan taraftarlar gece geç saatlere kadar şehir turu attı. Hataylılar 53 yıl sonra gelen şampiyonluğun tadını çıkardılar. Hatay Meşale Gazetesi olarak Hatayspor’u tebrik ediyor, Süper Lig’de başarılar diliyoruz. Haber: Bedir GÖRÜN

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.