6 İL’DE YENİ TARIM MESLEK LİSELERİ AÇILDI

6 İL’DE YENİ TARIM MESLEK LİSELERİ AÇILDI

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin tarım sektöründe nitelikli iş gücünü artırmak ve tarım alanında eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla önemli bir adım attı. Altı ilde yedi yeni tarım meslek lisesi açıldı. Bu adım, Türkiye’nin tarım üssü hâline getirilmesi hedefi doğrultusunda atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Açılan yeni tarım meslek liseleri şunlardır:
* *Tokat*: Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarım Meslek Lisesi
* *Adıyaman*: Ziraat Teknolojileri Meslek Lisesi
* *Artvin*: Ardanuç Tarım Meslek Lisesi ve Yusufeli Tarım Meslek Lisesi
* *Ordu*: Yeşil Fatsa Tarım Meslek Lisesi
* *Denizli*: Baklan Tarım Teknolojileri Meslek Lisesi
* *Ardahan*: Göle Tarım Teknolojileri Meslek Lisesi

Millî Eğitim Bakanlığı, bu okulların açılmasıyla birlikte tarım meslek liselerine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu liselerde, tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı ile laboratuvar hizmetleri alanlarında eğitim verilecek.

REKLAM ALANI

Tarım alanında eğitim gören öğrenci sayısının gelecek dönemde daha da artması bekleniyor. 2020 yılında tarım alanında eğitim verilen okul sayısı 72 iken, 2024 yılında bu sayı 146’ya ulaştı. 2020-2021 eğitim öğretim yılında 9. sınıfa 633 öğrenci kayıt yaptırırken, bu sayı 2023-2024 eğitim öğretim yılında 2 bin 840 öğrenciye çıktı. Şu anda Türkiye genelinde 208 okulda toplamda 11 bin 166 öğrenci tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı ile laboratuvar hizmetleri alanlarında eğitim görüyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, tarım meslek liselerinin sayısını artırarak Türkiye’nin tarımsal üretim ve hayvan yetiştiriciliği potansiyelinin daha etkin ve verimli kullanılmasını hedefliyor. Bu liseler, Türkiye’nin tarımsal kalkınmasına önemli katkılar sunacak ve sektördeki nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinde kritik bir rol oynayacak.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.