75’LİK TEYZE’DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

75’LİK TEYZE’DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Antakya Akasya Mahallesinde ikamet eden Hanife Çalışkan(75) Koronavirüs nedeniyle evde geçirdiği günlerinde komşularını virüsten korumak için maske dikiyor. Son dönemde artan tedbirler ve koronavirüsün apartmana yayılmaması için tüm komşularına maske dikmeye başlayan Hanife Nine diktiği maskeleri komşularına dağıtıyor. Hatay Meşale Gazetesi Eski Muhabirlerinden Cansu Dilek’in anneannesi olan Hanife Çalışkan gösterdiği örnek davranışla takdir topluyor.

Tüm dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgında evinde komşularına destek olmaya karar veren Hanife Nine 19 dairelik apartmanda toplam 60 adet maske dikerek komşularına dağıttı. Evde geçirdiği zaman diliminde komşularına destek olmak isteyen Hanife Nine, el yapımı diktiği maskelerle komşularına destek olmak istediğini söyledi.

“HEPİMİZ KENDİ TEDBİRİMİZİ ALMALIYIZ”

Temin ettiği maske yapımı bez ve lastiklerle bir haftadır çalışmalarını sürdüren Hanife Nine koronavirüsten korunmak için herkesin maske takmasının zorunluğu olduğunu ifade etti. Hanife Nine ayrıca, “Her gün haberlerden artan vaka ve vefat sayılarını duyuyorum. Odamda haberleri izlerken acaba bana da bulaşır mı diye korkuyorum.

Aileden dışarı çıkan olursa hijyen konusunda mutlaka uyarıyorum. Bende korona tedbirlerinde kendime bir düzen oluşturdum. Temel ihtiyacım ve öğünler dışında odamdan çıkmıyorum. Zamanımın büyük bölümünü odamda geçiriyorum. Evde gençlerden uzak duruyorum. Bu kapsamda hepimiz kendi tedbirlerimizi almalıyız.”

“ÇALIŞMAK ZORUNDA OLAN KOMŞULARIMI DÜŞÜNDÜM”

“Evde kendi odamda bir gün haberleri izlerken maskenin ne kadar önemli olduğunu anlatan bir program izledim. Sonra apartmanımda her gün çalışmak ve dışarıya çıkmak zorunda kalan komşularıma destek olmak için elimde olan malzeme ve temin ettiğim lastiklerle maske dikmeye başladım. Doğuştan tek gözlüyüm. O gözümle de ne kadar katkıda bulunursam iyi olur dedim. Alışveriş yapmak zorunda olan, ailesine bakmak zorunda olan komşularıma maskeleri yapımını tamamladıktan sonra dağıttım. Yaklaşık 8-9 gün sürdü” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.