850 BİN ESNAFA VERGİ MUAFİYETİ

850 BİN ESNAFA VERGİ MUAFİYETİ

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomi reform paketine ilişkin “Alınan kararları esnafımız adına önemli ve değerli buluyoruz. Öncelikli 850 bin basit usulde işyeri bulunan esnaf ve sanaatkarımıza yönelik vergi muafiyetini olumlu buluyoruz. Bu kesimde yer alan kuaför, tesisatçı, tamirci gibi yaklaşık 850 bin esnafımız gelir vergisinden muaf tutuluyor, beyan yükümlülükleri de kaldırılıyor” açıklamasında bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanaatkalar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısında duyurduğu reform kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mükelleflerin noter tasdiki ve muhafaza yükümlülükleri hafifletildiğini ifade eden Palandöken, “Vergi cezalarında uzlaşıları genişliyor. Yeni kararlar sayesinde dijital vergi daireleri ile kuyruklar ortadan kalkacak vatandaş daha seri hizmet alacak” dedi.

“Perakende sektörüne kural gelmesi önemli”

Esnaf ve sanaatkarın korunmasının ekonomi ve istihdam için çok önemli olduğunun altını çizen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Başta yeni ve sivil Anayasa olmak üzere her alanda açıklanan yeni reform paketinde esnaf ve sanaatkarlarımıza yönelik uygulanacak olan kararlar bizim uzun yıllardan beri dile getirdiğimiz taleplerdir. Dünyada perakende sektöründe uygulanan kuralların aynısının ülkemizde uygulanması için atılacak bu adımlar hem ekonominin hem de istihdamın önündeki engelleri kaldıracak. Ülkemizi güçlendirecek reformları hayata geçirecek adımların atılmasının başta esnaf ve sanaatkar camiamız olmak üzere ülke genelinde iyi sonuçlar vereceğine inanıyoruz. AB mevzuatına uygun olarak perakende yasasının yeniden düzenlenmesi ile rekabet ve istihdam artacak. Haksız rekabetin ortadan kaldırılması ile vatandaş daha kaliteli, ucuz hizmet ve ürüne kavuşacak” diye konuştu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.