90 YAŞINDA 70 YILLIK MAZİYİ YAŞATIYOR!

90 YAŞINDA 70 YILLIK MAZİYİ YAŞATIYOR!

70 Yıllık Şeref Plak Mazisini Kaldırımda Yaşatıyor..

Hatay’ın İskenderun ilçesinde bir dönem önünde uzun kuyrukların oluştuğu Şeref Plak’ın sahibi Şeref Kaska, 90 yaşına ve işyerinin yerine başka bina yapılmasına rağmen kaldırımda 70 yıllık maziyi yaşatmaya çalışıyor.

İskenderun Şehit Pamir Caddesinin en eski esnaflarından Şeref Kaska, 60’lı yıllarda açtığı Şeref Plak, bugünün ekonomik koşullarına dayanamadı, ancak o 70 yıllık mazisini kaldırımda sembolik olarak günümüz insanlarına taşıyor.

REKLAM ALANI

Maziden günümüze çok önemli bir köprü olan Şeref Kaska, şunları söyledi: “İskenderun’a 1947’de Ankara’dan geldim, Şu anda CD satıyorum. Eskiden Adana’dan, Maraş’tan plaklar gelirdi. Zeki Müren, Müzeyyen Şener, Behiye Aksoy, Adnan Şenses gibi çok güzel sanatçılar vardı. Eskiden esnaf az vardı. Ama çok samimiydi, iyi insanlar vardı. O zamanlar bu işi yapan benden başka kimse yoktu. İstanbul, Ankara, Maraş’tan insanlar gelirdi, taş plak ve kaset, benden alışveriş yaparlardı. O zamanlar iş iyiydi, çok güzel ortam vardı. Zeki Müren’in plakları gelince herkes Şeref Plak önünde sıraya girerdi, fakat şu an bitti. Eskisi gibi iş yok. Satışlarımız tek-tük oluyor. Şu saate kadar siftah etmedim…’’

 Taş plakların, kasetlerin ve sonrasında CD’lerin revaçta olduğu dönemlerde Şeref Plak her zaman kentin markası oldu. Ünü tüm Türkiye’ye yayıldı, taş plakların döneminde, zamanın ünlü sanatçılarının çıkan ilk albümünün de Anadolu’da ilk tedarikçisiydi. Plaklar, kasetler CD’iler önce İskenderun’da Şeref Plak’a gelir, buradan Türkiye’nin birçok yerine dağılırdı.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.