9:05 GEÇE TÜKİYE’ DE HAYAT DURDU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 81. yılında, tüm yurtta olduğu gibi Hatay’da da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Programı düzenlendi.

9:05 GEÇE TÜKİYE’ DE HAYAT DURDU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete intikalinin 81. yılında, tüm yurtta olduğu gibi Hatay’da da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Programı düzenlendi. Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen tören, protokol tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Hatay Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 9.05’te çalan siren sesiyle beraber şehirde hayat durdu, herkes işini bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Anıt Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Aziz Atatürk, aramızdan ayrılışınızın 81. yıl dönümünde özlemle ve minnetle manevi huzurundayız. Ömrünüzü adadığınız Türk Milleti’ne bir asker ve bir devlet adamı olarak önderlik ettiniz. İşgalden kurtardığınız vatan toparlakları üzerinde yeni bir devlet kurarak bu milleti yeniden ayağa kaldırdınız. Bu kutlu yürüyüşte, emanetlerinizi canımızdan aziz bilerek ve yolumuzu aydınlatan ilke ve ideallerinizin rehberliğinde çok çalışarak büyük işler başarmak azmindeyiz. Hataylılar olarak, anavatana katılışımız için verdiğiniz mücadeleyi ve Hatay’ı sahiplenişinizi asla unutmayacağız. Bu vesileyle sizi, silah arkadaşlarınızı ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini kullandı. Yoğun bir katılımla başlayan tören, Hatay Kültür Merkezi Salonu’nda devam etti.  HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.