99 YILDIR AYNI COŞKU

99 YILDIR AYNI COŞKU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni Düzenlendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü dolayısıyla Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Hanımefendi Gülden Gülüzar Doğan ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi.

Hatay Valiliği bahçesinde düzenlenen etkinliğe Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal, Lütfi Kaşıkçı, Bahar Kalkanı Harekat Bölge Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tarık Çetin, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Devrim Öztürk, Hatay Vali Yardımcıları Orhan Aktürk, Yusuf İzci, Yusuf Turan, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanı Onur Emir, İlçe Belediye Başkanları, Kurum İl Müdürleri, iş adamları, siyasi parti temsilcileri, dini kanaat önderleri, STK temsilcileri, askerî ve mülkî erkân, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Davetliler, Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan ve eşi Hanımefendi Gülden Gülüzar Doğan tarafından karşılandı. Konukların yerlerini almasının ardından kürsüden konuklarına hitap eden Vali Doğan, “Hanımefendiler, beyefendiler Cumhuriyetimizin 99. yıldönümü münasebetiyle düzenlediğimiz resepsiyona hoş geldiniz, şeref verdiniz. Sizlerin şahsında tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum. Kahraman gazilerimize sağlık, sıhhat, huzur diliyorum. 100. yıla girdik, insan ömründe 10 yıllar, devletlerin ömürlerinde ise 100 yıllar çok kritik süreçlerdir. Türkiye Cumhuriyeti ezelden gelen ve ebede doğru gidecek olan kadim bir cumhuriyettir. Gelecek 100 yılımızın çok hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizler farklı coğrafyalarda, farklı zamanlarda, farklı adlarda devletler kuran bir milletin çocuklarıyız. Cumhurbaşkanlığı forsuna baktığımızda 16 tane yıldız görürüz. Görmüş olduğum 16 yıldızın her biri bir Türk devletini işaret eder ve 17’ncisi ise Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Ne kadar köklü bir millet olduğumuzu ifade etmek için bunu arz ettim. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti eğer bölgesinde söz sahibi ise, güçlü bir devlet ise, bölgemizde bir olay meydana geldiğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konuda ne der, nasıl bir tavır sergiler diye birileri düşünüyorsa bu devletimizin gücündendir, bu milletimizin büyüklüğündendir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 100. Yılına girdi ancak gelecek 100 yıllar daha çetin ve çetrefilli olacak, inşallah evlatlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz bu milleti şahlandıracak, gelecek 100 yılda Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türk Milletini daha müreffeh, daha kudretli bir ülke, millet haline getirecektir. Ben tekrar teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Sizleri saygıyla, muhabbetle, sevgiyle selamlıyorum. Herkesin bayramını tekrar tebrik ediyorum.” dedi.

Oldukça güzel anlara sahne olan resepsiyon toplu fotoğraf çekiminin ardından, Vali Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan hanımefendinin konukları tek tek uğurlaması ile son buldu. Haber Merkezi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.