ARSUZ’DA DOMATES HASADI BAŞLADI

ARSUZ’DA DOMATES HASADI BAŞLADI

Arsuz Arpaçiftlik Mahallesi’nde 4,5 dekar alanlık serada domates yetiştiriciliği yapan Mehmet Özdemir ve Kenan Özdemir’in serasında hasat etkinliği yapıldı.Etkinliğe; Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İlçe Tarım ve Orman Müdürü, Arsuz Kurum Amirleri ve üreticiler katılım sağladı.

Arpaçiftlik Mahallesi’nde yetiştirilen domatesler hasat edilmeye başlandı. Hatay’ın bereketli topraklarında yetişen, sofralık ve salçalık olarak kullanılan domatesin üretiminde geçen yıl Arsuz İlçemiz 19.950 ton ile birinci sırada yer aldı. 2021 yılı Hatay genelinde 19.929 dekar alanda 85.748 ton domates üretimi gerçekleşti. Her fırsatta çiftçilerle bir araya gelen İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, hasat etkinliğinin devamında bölge çiftçilerle tarımsal üretim, bitki sağlığı ve kırsal kalkınma konuları üzerinde konuştu. Çiftçilerin domates hasadını gören, onların verimden ve ürün kalitesinden memnun olduğunu duyan İl Müdürü, tüm üreticilere bol bereketli ve kazançlı bir sezon temennisinde bulundu.Domates üreticileri, hasat döneminde kendilerini yalnız bırakmayan İl Müdürü Çolakoğlu’na teşekkür etti.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.