A. HATAYSPOR 1 PUANA RAZI OLDU

A. HATAYSPOR 1 PUANA RAZI OLDU

Atakaş Hatayspor Süper Lig’in 2021-2022 sezonunun ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalarak yeni stadyumunda sezona 1 puanla başladı. Kasımpaşa’nın golünü 18. dakikada Valentin Eysseric frikikten kaydederken Hatayspor’un golünü ise yeni transfer Saba Lobjanidze kaydetti.

Bordo beyazlı temsilcimiz Atakaş Hatayspor, zorlu maça kalede Münir, savunmada Kamil Ahmet, Burak, Onur Samuel, orta alanda Ribeiro, Boudjemaa, Dylan, Emre, Kamara, forvette ise Mame Diouf 11’i ile başladı. Uzun zaman sonra seyircisi önüne çıkan Hatayspor, maçın ilk çeyreği içinde yenik duruma düştü. 18. dakikada Hatayspor ceza sahası yakınlarında Kasımpaşa’dan Valentin Eysseric kullandığı frikik ile takımını 1-0 öne geçirdi. Önce direğe çarpan top ardından ağlarla buluştu. Bu golün ardından yine Kasımpaşa atağında Hajradinovic’in ortasında Hatayspor’da kaleci Munir topu kontrol etmeyi başardı. 31. dakikada Kasımpaşa ceza sahasına yüklenen Saint Louis yerde kaldı. Hekem faul düdüğü çaldı. Kullanılan frikikten sonuç çıkmadı. Hatayspor’un ileri üçlüsü olan Mame Diouf, Kamara ve Louis’in birbirinden uzak oyunu ile ilk yarıda Atakaş Hatayspor etkili olmakta zorlandı. Emre Çolak’ın kullandığı kornerde topa yükselen Kamara’nın kafa vuruşu üst direkten döndü. 44. dakikada Kasımpaşa’da Varga çalımlarla Hatayspor ceza sahasına girdi. Yusuf Erdoğan’a pasını attı. Yusuf istediği gibi topa vuramadı ve top üstten auta çıktı. Bu pozisyon ilk yarıdaki son pozisyon oldu ve ilk yarı bu skorla Kasımpaşa’nın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA DEĞİŞİKLİKLER OYUNUN RENGİNİ DEĞİŞTİRDİ

İkinci yarının 53. dakikasında Kasımpaşa atağında Eysseric yine yüklendi. Kaleci Munir çıkarak topu uzaklaştırdı. 63’te Kasımpaşa Hajradinovic ile yeniden yüklendi. Ancak ortasına Varga yetişemedi ve top auta çıktı. 64’te Umut Bozok kaleyi denedi, kaleci Munir topu kornere attı. 70’te Louis çalımlarla ceza sahasına girdi. Adekugbe ile duvar pasında başarılı olamayınca top oyun alanı dışına çıktı. 72’de Atakaş Hatayspor Lobjanidze ile skoru eşitledi. Louis ile duvar pasıyla Kasımpaşa ceza sahasına giren Saba Lobjanidze sert vuruşla kaleci Harun’un kapattığı köşeden topu ağlara gönderdi. 75’te Lobjanidze yeniden yüklendi. Ancak Kasımpaşa defansı topun önüne geçti ve atağı kesti. 78’de Hatayspor, Lobjanidze ile bir kez daha sağ kanattan atağa kalktı. Ancak ortaya kimse dokunmadı ve defans topu uzaklaştırdı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve maç 1-1’lik eşitlikle tamamlandı.

SIRADAKİ RAKİP GALATASARAY

Hatayspor, Kasımpaşa maçının ardından önümüzdeki hafta deplasmanda Galatasaray’a konuk olacak. Geçtiğimiz sezon Galatasaray’ı 3-0 ile geçerek sarı-kırmızılılara büyük sıkıntı yaşatan Hatayspor’un Galatasaray’a konuk olacağı maç 23 Ağustos Pazartesi günü Ali Sami Yen Stadyumu’nda oynanacak.Haber:Fadime ÇAYLI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.