Meşale Gazetesi

A.HATAYSPOR EVİNDE FARKLI 5-0

A.HATAYSPOR EVİNDE FARKLI 5-0

Atakaş Hatayspor, kendi saha ve seyircisi önünde ligin zorlu ekiplerinden Alanyaspor’u 5-0 yenerek geçen sezonki 6-0’lık mağlubiyetin rövanşını aldı. Süper ligdeki ikinci sezonunun 3. Maçına çıkan Atakaş Hatayspor’da goller 4’te Traore, 18’de Lobjanidze, 43’te Ribeiro, 60’da El Kaabi ve 90+2’de Kamara’dan geldi. 

Temsilcimiz Atakaş Hatayspor kritik randevuda sabaha kalede Munir, savunmada Kamil Ahmet, Fatih, Falette, Adekugbe, orta alanda Onur, Ribeiro, Saba, Traore, forvette ise El Kaabi ve Mame Diouf 11’i ile çıktı. Uzun zaman sonra ilk defa çift forvetli sistemde oynayan Hatayspor’un Alanyaspor’u ağırladığı karşılaşma Mert Güzenge’nin ilk düdüğüyle rakip Alanyaspor’un vuruşuyla başladı. Temsilcimiz maça baskılı başladı ve Alanyaspor’a sahasından çıkma izni vermedi. Hatayspor, golü erken buldu.

4. dakikada Adama Traore takımını 1-0 öne geçirdi. Lobjanidze’nin getirdiği topta rakibe çarpan top Traore’nin önüne düştü. Traore sol ayağıyla şık bir plase vuruşla topu ağlara gönderdi. Hatayspor forması altında ilk golünü kaydeden Traore takımını da öne geçirdi. 17’de Alanyaspor atağında araya Traore girdi ve topu uzaklaştırdı. 18’de Lobjanidze ile fark 2’ye çıktı. Traore ile duvar pası yapan Lobjanidze sol çaprazdan trivela vuruşla topu ağlara gönderdi. Şık gol ile fark 2’ye çıktı. Bu gol ile Lobjanidze Hatayspor formasıyla çıktığı 3. maçta 3. golünü kaydetti. 33. dakikada Alanyaspor’un kullandığı serbest vuruşta Davidson’un kafa vuruşu üstten auta çıktı. 36’da Lobjanidze ile yeniden Hatayspor yüklendi. Ceza sahası dışından vuruşunu kaleci Serkan kurtardı. 43’te fark 3’e çıktı. Farkı açan gol Ruben Ribeiro’dan geldi. Bu golle ilk yarı tamamlandı.

HATAYSPOR FIRTINASI İKİNCİ YARIDA DA ESTİ

Hatayspor ikinci yarıya da hızlı başladı. Üst üste ataklarla Alanya kalesini adeta ablukaya alan Hatayspor rakibe zor anlar yaşattı. 55’te Ribeiro’nun pasında vücut çalımıyla rakibinden sıyrılan El Kaabi sol ayağıyla şutunu çekti. Top üstten auta çıktı. 1 dakika sonra Davidson ile Alanyaspor tehlikeli oldu. Davidson’un sert şutu yandan auta çıktı. 60’da El Kaabi farkı 4’e çıkaran golü kaydetti.

Lobjanidze ile başlayan atakta Mame Diouf diğer kanattan ortaladı. Arka direkte boş durumdaki El Kaabi kafayla topu ağlara göndererek farkı 4’e çıkardı ve takımını iyice rahatlattı. 62’de Davidson çalımlarla ceza sahasına girdi. Zayıf vuruşu kaleci Munir’de kaldı. 80’de Alanya atağında ceza sahasına yapılan ortayı Munir çıkarak kontrol etti. 88. Dakikada Fatih’in Babacar’a yaptığı faulün ardından Alanyaspor’un kullandığı frikik barajdan döndü. Maçın uzatma anlarında sol kanattan yüklenen Hatayspor’da Kamara attığı golle Hatayspor’u 5-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda topu kontrol eden bordo-beyazlı temsilcimiz Atakaş Hatayspor karşılaşmadan 5-0 galip ayrılmayı başardı ve ligdeki ilk galibiyetini de almış oldu.

FUTBOLA MİLLİ ARA

Atakaş Hatayspor, Alanyaspor maçının ardından milli ara nedeniyle 2 hafta maç oynamayacak. Milli aranın ardından ise rakip Çaykur Rizespor olacak. Rize sınavı 12 Eylül’de deplasmanda oynanacak.

Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.