A.HATAYSPOR FIRTINAYI DURDURAMADI

A.HATAYSPOR FIRTINAYI DURDURAMADI

Atakaş Hatayspor, açık ara farkla lider durumda olan Trabzonspor’a konuk olduğu maçtan 2-0 mağlup ayrıldı. Trabzonspor’un gollerini Djaniny ve Cornelius kaydetti.

Atakaş Hatayspor, zorlu mücadeleye Munir, Burak Çamoğlu, Fatih, Falette, Burak Öksüz, Adekugbe, Riberio, Sackey, Lobjanidze, Saint-Louis, Diouf 11’i ile başlarken, Trabzonspor ise Uğurcan, Peres, Vitor Hugo, Edgar Ie, Denswil, Dorukhan, Berat, Marek Hamsik, Bakasetas, Cornelius, Djaniny 11’i ile sahaya çıktı.

Mücadeleye Trabzonspor’un baskısı ile başlandı. 5’te Bakasetas’ın sol kanattan arka direğe doğru kullandığı serbest vuruşta Denswil kafayı vurdu. Top üstten auta gitti. 11’de Berat’ın uzun pasıyla sol kanatta Djaniny topla buluştu. Djaniny, sol kanattan ceza sahasına sokulmak isterken savunma araya girip topu kornere gönderdi. 14’te Denswil’in pasıyla ceza sahası yayında topla buluşan Cornelius, kendisine doğru yaklaşan Djaniny’i gördü. Djaniny, ceza sahası yayının solundan sağ ayağıyla yerden bir vuruş yaptı. Munir bu topu kontrol etti. 16’Hamsik’in derinlemesine pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Cornelius, dar açıdan vuruşunu yaptı. Fatih bu topa ayak koydu.

CORNELİUS HEM ATTI, HEM ATTIRDI

20’de Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Bakasetas, ceza sahasının solundaki Hamsik’e harika bir pas attı. Topla buluşan Hamsik’in çapraz pozisyonda yaptığı vuruşta kaleci Munir gole izin vermedi. 23’te Berat’ın pasıyla ceza sahası yayının gerisinde topla buluşan Cornelius, şık bir pasla Djaniny’i savunma arkasına kaçırdı. Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Djaniny, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda sağ ayağının içiyle bir vuruş yaparak topu uzak köşeden ağlara gönderdi: 1-0. 32’de Berat’ın pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Hamsik, yayın gerisindeki Bakasetas’ı gördü. Bakasetas, topla buluşur buluşmaz sol ayağı ile çok sert bir vuruş yaptı. Munir, iki hamlede bu topu kontrol etmeyi başardı. 37’de fark ikiye çıktı. Cornelius’un pasıyla sol kanatta topla buluşan Denswil, yerden penaltı noktasına doğru pasını verdi. Cornelius bu topa gelişine sağ ayak içiyle şık bir dokunuş yaptı ve topu sağ köşeden ağlara gönderdi. 41’de Cornelius’un pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Hamsik, topu arka direğe doğru havalandırdı. Bakasetas bu topa hamle yaptı ancak Adekugbe vücudunu kullanarak Bakasetas’ın topla buluşmasına izin vermedi. Bu pozisyonun ardından ilk yarı sona erdi. Trabzonspor soyunma oadsına 2-0 üstünlükle girdi.

TRABZONSPOR OYUNU FORSE ETTİ

45. dakikada sağ kanattan arka direğe doğru yapılan ortada Diouf kale sahasına uçarak kafayı vurdu. Uğurcan nefis bir refleksle golü önledi. 49’da Bakasetas, derin bir topla Cornelius’u savunma arkasına kaçırmak istedi. Ama Atakaş Hatayspor savunması geçit vermedi. 54’te Hatayspor üst üste iki kez sol kanatta Adekugbe’yi topla buluşturup etkili olmak istedi. İki pozisyonda da Bruno Peres rakibine geçit vermedi. 59. dakikada sol kanatta topla buluşan Muhammed Mert’in yerden pasında ceza sahasının solunda El Kaabi topla buluştu. El Kaabi’nin dar açıdan gelişine sert vuruşunda top yandan dışarıya gitti. 66’da Abdülkadir orta alanda iki rakibinden sıyrılıp topu soldan bindiren Denswil’e aktardı. Denswil’in arka direğe doğru yaptığı ortada kaleci Munir topu iki hamlede kontrol etti.

MUNİR FARKIN AÇILMASINI ÖNLEDİ

73’te sol kanattan ceza sahasına sokulan Cornelius, topu Siopis’e aktardı. Siopis uygun durumda sol çaprazdan sert bir vuruş yaptı. Munir gole izin vermedi. 78’de sağ kanatta topla buluşan Abdülkadir çok şık bir pasla Siopis’i gördü. Siopis’in penaltı noktası ile kale sahası arasına yaptığı ortada Koita gelişine bir vuruş yapmak istedi. Ama ıska geçti. 81’de Hamsik’in pasıyla sol kanatta hareketlenen Koita, ceza sahasına sokulup arka direğe doğru pasını verdi. Siopis bu topa yetişmeyi başaramadı. Koita’nın topla buluştuğu pozisyon için ofsayt bayrağı da havada. 86’da hızlı gelişen Trabzonspor atağında Berat’ın pasıyla topla buluşan hareketlenen Abdülkadir Ömür, sağ çaprazdan ceza sahasına sokuldu. Topu soluna çekip uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı. Açıyı iyi kapatan Munir gole izin vermedi. 87’de Koita kendi yarı alanında topla buluştu. Önce topu sol kanada taşıdı. Ardından bir vücut çalımı ile rakibini oyundan düşürüp sol çaprazdan ceza sahasına sokuldu. Dar açıdan sert bir vuruş yaptı. Munir bu pozisyonda da gole izin vermedi. Bu pozisyonun ardından maç ev sahibi Trabzonspor’un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

RAKİP KONYASPOR OLACAK

Atakaş Hatayspor, bir sonraki hafta İttifak Holding Konyaspor’u ağırlayacak. Mücadele Çarşamba günü saat 17.00’de Yeni Hatay Stadyumu’nda oynanacak.Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.