Meşale Gazetesi

ADLİ VAKALARIN YÜZDE 40’INDA SURİYELİLER VAR!

ADLİ VAKALARIN YÜZDE 40’INDA SURİYELİLER VAR!

CHP’li Vekilin “Hatay’da ilk seçimlerde oy kullanacak her 5 kişiden biri Suriyeli olacak” şeklinde ki söylemin yankıları sürerken tedirgin eden bir açıklama daha Hatay Baro Başkanı Hüseyin Cihat Açıkalın’dan geldi.

Hüseyin Cihat Açıkalın kendisinin de doğup büyüdüğü Reyhanlı’da Adliyeye taşınan davaların yaklaşık yüzde 40’na Suriyelerin adlarının karıştığını aktardı.

Bu rakamın oldukça yüksek olduğunu söyleyen Baro Başkanı Açıkalın yaptığı açıklamada; Suriyeliler için “Sosyal barışımız bundan olumsuz etkileniyor. Bu insanların şehirlere getirilip yerleştirilmesi yanlıştır. Ürdün örneğinde olduğu gibi onlara güvenli bölgelerde kamplarda bakılmalıydı. Biz onlara değil onlar bize entegre edilmelidir. Hâlbuki tam tersi bir politika izlendi. Türkiye’nin Suriye politikasını baştan beri yanlış buluyorum.” dedi.

Reyhanlı ilçesinde yaşanan olumsuz durumu gözler önüne seren Başkan Açıkalın, “Ya kendi aralarında yaşadıkları adli vakalarla veya Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarıyla yaşadıkları vakalara bakıldığında toplam vaka sayısının yüzde 40’na yakını Suriyelilerden oluşuyor” dedi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde de CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Hatay’da, özelliklede Yayladağı ilçesinde ilk seçimlerde oy kullanacak her 5 kişiden birinin Suriyeli olduğunu öne sürmüş ve Hataylıların buna büyük tepkisi olmuştu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.