AFAD’DAN ÖĞRENCİLERE “AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ”

AFAD’DAN ÖĞRENCİLERE “AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ”

Vali Teoman İlkokulu 2/C sınıfı Hatay il Afet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İl Afet ve Koordinasyon Müdürlüğü ekipleri, öğrencilere ziyaretlerinde hayatları boyunca faydalı olacak afet farkındalık eğitimi verdiler. Vali Teoman İlkokulu 2/C sınıfı Öğretmeni Gamze Titiz öncülüğünde gerçekleşen gezide ekipler tarafından öğrencilere “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi.

Arama-Kurtarma faaliyetlerinde kullanılan araç-gereç, malzeme ve ekipmanlar hakkında bilgi verildi. 2/C sınıfının başarılı öğrencilerinden Saadet Çaylı, verilen eğitimi dikkatle dinleyerek notlar alırken, öğretmeni de başarılı öğrenciyi dikkatinden dolayı tebrik etti.

ÖĞRENCİLER EKİPMANLARI DİKKATLE İNCELEDİ

İl Afet ve Acil Durum ekipleri deprem, sel, yangın gibi doğal afetler sırasında yaptıklarını ve en büyük tehlikelerinden biri olan deprem sırasında neler yapılması gerektiğini öğrencilere anlattılar. İlk 72 saat, afet türleri, afetin etkileri, yaşadığımız mekânlardaki risklerin azaltılması ve afet sırasında doğru davranış şekilleri konularında bilgilendirme yapıldı.

Öğrenciler daha sonra arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sırasında kullandıkları radyasyon cihazları, gaz maskeleri, sağlık çantaları gibi çalışma aletlerini inceleyerek bu ekipmanlar hakkında bilgiler alarak sivil savunma ekibi personeline soru sordular.

Ziyaret sonunda il afet ve koordinasyon müdürlüğü ekipleri, öğrencilere bilgilendirici broşür dağıttılar. Ekipler ziyaretleri için tüm öğrencilere teşekkür ederek 2/C sınıfı ile hatıra fotoğrafı çekildiler. Haber:Kader ŞAHUTOĞLU

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.