AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

Hatay’da 34. Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdülkadir Teksöz, tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Teksöz, etkinlikte yaptığı konuşmada Ahilik Haftasını kutlayarak yılın ahisinin ve kadın çırağın Hatay’dan seçilmiş olmasının kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.

Etkinliğe Antakya Belediyesi Başkanı İzzettin Yılmaz, yılın Türkiye ahisi seçilen ahşap oymacısı Behzat Böke ve esnaf katıldı.

Teksöz daha sonra beraberinde Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ve esnaf temsilcileriyle Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaret etti. Vali Rahmi Doğan’a şed bağlanarak Ahi kaftanı giydirildi.

Vali Rahmi Doğan, Ticaret Bakanlığı tarafından 2021 yılında “Türkiye’ de Yılın Ahisi” seçilen İskenderun’da Oymacılık ve Ağaç Tornacılığı alanında faaliyet gösteren Behzat BÖKE’ye Ahi kaftanını giydirerek tebrik etti. Yılın kalfa ve çırakları seçilenlere de plaketleri verildi.(AA)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.