Meşale Gazetesi

AİLE OKULU SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

AİLE OKULU SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

Hatay Meclis Kültür ve Sanat Merkezinde 4 farklı ilçede 8 hafta boyunca devam edecek olan “Aile Okulu Programlarının” 3. Semineri gerçekleşti.

Programda; İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, İl Müftü Yardımcısı Murat Akçay, Antakya İlçe Müftüsü Hacı Kahraman, Antakya ve Defne İlçelerimizde görev yapan din görevlileri ve Kur’an kurslarında eğitime devam eden yetişkin öğrenciler ile öğrenci velileri hazır bulundu. Antakya Ulu Camii İmam-Hatibi Muhammed Parlak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program; Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan Aile Sinevizyonu gösteriminin ardından İl Müftümüz Bilgili’nin açılış konuşmasıyla devam etti. İl Müftüsü Bilgili’nin konuşmasının ardından İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Saffet Köse’nin “Kur’an ve Sünnete Göre Aile” konulu konferansıyla devam etti.

KÖSE: BÜYÜKLERİN TECRÜBESİYLE MUTLU YUVALAR KURULUR

Prof. Dr. Köse; İblis’in cennetten kovulma sürecini Kur’an-ı Kerim’den verdiği örnekler ile anlatarak Peygamber Efendimiz’in tavsiyeleriyle günümüz ailelerinin almaları gereken derslerden bahsettiği konuşmasında; “Aile bozulduğu anda her şeyin bozulduğunu, aile yıkılırsa toplumun temelinin sarsılacağını, batı dünyasında yaşanan problemlere bakıldığında, bizde de bazı problemler olmasına rağmen çok şükür bizim medeniyetimizde aile kurumunun sağlam ve güçlü olduğunu, Aile kurumunun, mutluluk ve kalıcılık üzerine sağlam bir temel üzerine kurulması gerektiğini, geçici zevkler, güzellikler üzerine kurulan evliliklerin kalıcı olamayacağını, yuva kurarken helaller ve haramlara riayet edildiği takdirde mutlu ve kalıcı bir aile hayatı olacağını, Gençliğin, duyguların yoğun yaşandığı bir dönem olduğunu, duyguların ise bazen gerçekleri örterek insanı geçici heveslere sürükleyebileceğini, o yüzden büyüklerin tecrübelerinden istifade etmek gerektiğini, gençlerin iradesi ve büyüklerin tecrübesi bir araya getirilerek daha mutlu yuvaların kurulabileceğini söyledi. Program, hediye takdimiyle sona erdi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.