Akademisyenler Çocuk İstismarına ışık tuttu

Hatay Barosu tarafından İskenderun’da düzenlenen, Akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı “Çocuk istismarı ihmali ve aile içi şiddet” konulu konferans ilgi gördü.

Akademisyenler Çocuk İstismarına ışık tuttu

Hatay Barosu tarafından İskenderun’da düzenlenen, Akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı “Çocuk istismarı ihmali ve aile içi şiddet” konulu konferans ilgi gördü.İskenderun Belediye Kültür Sarayında düzenlenen Konferansa,  Mersin üniversitesi Tıp Fakültesi adli tıp anabilim dalı uzmanları Prof. Dr. Hakan Kar, Prof. Dr. Halis Dokgöz, Yargıtay 19. Ceza dairesi üyesi Dr. İhsan Baştürk, İskenderun Belediye Başkan yardımcısı Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca ve Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Tuğçe Cora katıldı.

Çocuk istismarı ve aile içi şiddetin sebeplerine ışık tutan katılımcılar tarafından çocukların ve ailelerin kuracağı bağların önemine değinildi, ancak atalardan gelen doğru bilinen yanlış yönlendirmelerin de bugün sıkıntılara neden olduğuna dikkat çekildi.Prof. Dr. Hakan Kar, salonda bulunanlara çocuklara uygulanan şiddetle ilgili yaptığı açıklamaları görsellerle destekleyerek sunum yaptı.  Çocuklara uygulanan şiddetin boyutlarına vurgu yapan Prof. Dr. Kar “Bunun tahribatının boyutu çok farklı oluyor. Aileler de maalesef ‘çocuğa yönelik şiddeti’ gizlemeye çalışıyorlar bu da geleneği devam ettiriyor” dedi. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.