AKP HER SIKIŞTIĞINDA TÜİK’İ KULLANIYOR!

AKP HER SIKIŞTIĞINDA TÜİK’İ KULLANIYOR!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, TÜİK’in Türkiye ekonomisiyle ilgili yeni verileri açıklamasının ardından iktidarı eleştiren değerlendirmede bulundu.

“HER KONUDA AYNISINI YAPIYORLAR”

İktidarın halkı TÜİK ile kandırdığını belirten Başkan Parlar:” İktidar ne zaman köşeye sıkışsa hemen TÜİK yeni bir veri açıklıyor. Verilerle Türkiye’nin ekonomi, eğitim, sağlık açışından şahlandığını lanse ediyor. Bazı kesimleri hegemonyası altına alıyor. Şimdi de 2021 yılı ve son çeyrek dönemine ilişkin Gayri Safi Yurt içi Hasıla (GSYH) rakamlarını açıklandı. Buna göre Türkiye ekonomisi yüzde 9,1 büyüdü denildi. Böylece 2021 yılı büyüme oranı yüzde 11 olarak açıkladı.Sadece bu da değil ihracatın 2022 yılı Ocak ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre 17,2 artarak 17 milyar 587 milyon dolar olduğunu ithalatın ise 54,2 artarak 27 milyar 848 milyon dolar olduğunu söylediler. Halk açlıktan kırılırken TÜİK yine yalanlarına devam etti. Her zaman aynısı oluyor. İktidar işsizlik arttığında TÜİK’i devreye sokuyor, işsizlik yok diyor, Eğitimde sorun çıkınca yine TÜİK’i devreye sokuyor eğitimde sorun yok diyor. Sağlıkta da hemen hemen her konuda aynısını yapıyorlar. TÜİK’i babalarının çiftliğiymiş gibi kullanıyorlar. Halkı yalan beyanlarla kandırıyorlar.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.