ALİŞAN KIRIKHAN’I ZİYARET ETTİ

ALİŞAN KIRIKHAN’I ZİYARET ETTİ

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Ülkemizin yetiştirdiği ünlü sanatçılarından biri olan Alişan’ı ve TRT 1 Ekibini ilçeye bağlı Kızılkaya mahallesinde misafir etti.

Ünlü sanatçı kendisinin hazırlayıp sunduğu ve TRT 1 Tv kanalında yayınlanan “ALİŞAN İLE HAYATA GÜLÜMSE” Programının önümüzde ki hafta yayınlanacak olan bölümü için Kırıkhan’da çekimlere başladı.Çekimlerin ilk gününde Kırıkhan’a bağlı Kızılkaya mahallesinde çekimler yapıldı. Burada ki çekimlere Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve eşi Gülen Yavuz bizzat katıldı. Yapılan çekimlerde Kırıkhan’ın vazgeçilmezi olan ve bizzat Başkan Yavuz tarafından “ Kırıkhan’a Gel Ciğerimi Ye” sloganı ile adlandırılan Kırıkhan ciğeri uygulamalı bir şekilde anlatılıp tanıtıldı. Ayrıca Hatay’ın ve dolayısıyla da Kırıkhan’ın meşhur Künefesi pişirilerek yine uygulamalı anlatılıp çekimleri yapıldı. Daha sonra yöremizin kadınlarının hazırladığı yöresel yemeklerin çekimleri yapılıp anlatıldı.

Alişan burada ki çekimlerde ayrıca Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ile Kırıkhan’ın yaşayan gelenekleri, görenekleri, örf – adetleri, ekonomik, eğitim, sosyal, kültürel ve tarihi dokuları hakkında röportaj yapıldı. Kırıkhan’ın tanıtım çekimlerine yaklaşık 3 – 4 gün Alişan ve TRT 1 ekipleri tarafından devam edilecek.Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yavuz; “Ülkemizin yetiştirdiği ünlü sanatçılarından biri olan Alişan’ı ve TRT 1 Ekibini ilçemizde misafir etmekten büyük bir onur ve gurur duyduk.

Programda ilçemizin yaşayan gelenek, görenek, örf, adetlerini, yöresel yemeklerini ve hikâyeleri ile toplumumuzun hafızalarında yer etmiş büyüklerimizin hayat hikâyelerinin ele alındığı program çekimlerini birlikte yapıp ilçemizi tanıttık.Bu vesile ile kıymetli Sanatçımız Alişan ve program ekibine, TRT 1 Televizyon kanalımıza ilçemize ve bizlere göstermiş olduğu ilgi, alaka ve ilçemizin tanıtımına sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür eder başarılı çalışmalarının devamını dilerim.” Dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.