ALTINÖZÜ’NDE AŞURE ETKİNLİĞİ

Hirci Takvime Göre her yıl Muharrem ayında yapılan Aşure etkinliği Altınözü’nde kutlandı.

ALTINÖZÜ’NDE AŞURE ETKİNLİĞİ

Hirci Takvime Göre her yıl Muharrem ayında yapılan Aşure etkinliği Altınözü’nde kutlandı. Vatandaşların yoğun katılımıyla Altınözü Yenişehir mahallesinde düzenlenen Aşure etkinliği büyük ilgi görürken etkinliği düzenleyen Kaymakamlığa teşekkür edildi.
Yeni Şehir Mahallesinde düzenlenen Aşure etkinliğine Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Kaymakam Bülent Uygur, Belediye Başkanı Rıfat Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.


SOSYAL MEDYADAN DUYURULDU
Kaymakamlıktan yapılan sosyal medya açıklamasında “Hatay Milletvekilimiz Hüseyin Şanverdi,
Kaymakamımız Bülent Uygur ve Belediye Başkanımız
Rıfat Sarı Aşure Günü etkinlikleri kapsamında #ZeytinDiyarıAltınözü parolasıyla ilçemiz Yenişehir Mahallesi Pazar Caddesinde kurulan stantta vatandaşlarımıza aşure ikram etti.” ifadeleri paylaşıldı.

AŞURE GELENEĞİ
Buğday, fasulye, nohut, kayısı, incir gibi bakliyat ve yemişlerin birlikte kaynatılması ile hazırlanan yiyeceğe “aşure”; bu yiyeceğin hicri takvime göre Muharrem ayında pişirilmesi ve dağıtılması etrafında oluşan uygulamalara ise “aşure geleneği” adı verilir. Aşure adı, dilimize Arapça “aşura” kelimesinden geçmiş olup, İbranice “onuncu” anlamındaki “asor ” kelimesinden gelmektedir. HABER: CANSU DİLEK

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.