ALTINÖZÜ’NDE BİLİM FUARI HEYECANI YAŞANDI

ALTINÖZÜ’NDE BİLİM FUARI HEYECANI YAŞANDI

Altınözü’nde TUBİTAK 4006 Bilim Fuarları hız kesmeden devam ediyor. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TUBİTAK) tarafından desteklenen bilim fuarı son olarak Altınözü ilçesine bağlı Oymaklı Mahallesi’nde bulunan Oymaklı İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Bilim Fuarı’nın açılışını Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü yaptı. Öğrencilerin ortaya koyduğu projeleri tek tek inceleyen Kaymakam Gümrükçü, öğrencilerle yaptıkları çalışmalara ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Öğrencilere hayal ettikleri meslekleri soran Kaymakam Gümrükçü, Altınözü Kaymakamlığı olarak eğitime hayatın her alanında destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

PROJE ÖĞRENCİLERE ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYOR

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı ile 5-12’inci sınıf ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanması; farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması; bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilere kazandırılması; öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amaçlanıyor.

Altınözü Oymaklı Ortaokulu’nda açılışı gerçekleştirilen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na Altınözü Kaymakamı Cem Gümrükçü’nün yanı sıra, Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner, okul müdürü, okul yönetimi, öğretmen ve öğrenciler katılım gösterdi.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.