ALTINÖZÜ’NDE ENSTİTÜ VE FESTİVAL İNŞAATI SÜRÜYOR

ALTINÖZÜ’NDE ENSTİTÜ VE FESTİVAL İNŞAATI SÜRÜYOR

Altınözü tarım ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olan zeytin ve zeytinyağına büyük bir değer katacak olan Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün inşaatı hızla devam ediyor. Altınözü ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi’nde yer alan eski cezaevinin bulunduğu alanın Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesinin ardından yapımına başlanan Altınözü Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nün öneminden bahseden Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “Yapımına devam edilen Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, ilçemizin zeytin ve zeytinyağımızın hem marka değerinin arttırılması hem de bu binlerce yıllık ömrü olan kadim bitkinin hak ettiği değere ulaşması için çok önemlidir” değerlendirmesinde bulundu.

2 AYDAN AZ BİR SÜRE KALDI

Enstitü inşaatının hızla devam ettiği Altınözü’nde bu sene 6’ncısı yapılacak olan Altınözü Zeytin Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali için de geri sayım başladı.  Altınözü ekonomisinde önemli bir yeri olan zeytin ve zeytinyağının tanıtımının yanı sıra Altınözü ve Hatay’ın gastronomi alanında tanıtılması amacıyla Hatay Valiliği himayelerinde Altınözü Kaymakamlığı ve Altınözü Belediyesi tarafından düzenlenecek olan festival bu yıl 22-23 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

BAŞKAN SARI BU YIL ÇOK İDDİALI

Altınözü Zeytin Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’nin bu sene de birbirinden renkli görüntülere sahip olacağını ifade eden ve zeytin diyarı Altınözü ilçesini öncekilerden daha heyecanlı ve görkemli bir festivalin beklediğine vurgu yapan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı,  “Birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak festivalimiz bu yıl daha heyecanlı ve görkemli geçecek” ifadesini kullandı.

FESTİVALLER TÜM TÜRKİYE’DE BÜYÜK SES GETİRDİ

Altınözü’nde son 5 senedir gerçekleştiren festivaller sadece Hatay genelinde değil tüm Türkiye’de büyük bir yankı uyandırmış ve festivaller sayesinde Altınözü adını tüm Türkiye’ye duyurmayı başarmıştı.  6’ncı festival öncesi iki kere bir araya gelen Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali Komitesi önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek festival hazırlıkarına son şeklini verecek. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.