ANTAKYA BELEDİYESİ’NDEN TÜRKÇE TABELA HASSASİYETİ’NE DESTEK

ANTAKYA BELEDİYESİ’NDEN TÜRKÇE TABELA HASSASİYETİ’NE DESTEK

Antakya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri, Antakya Kaymakamlığı tabela tespit komisyonu işbirliği ile iş yerlerine tabela denetimleri gerçekleştirdi.

Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada şunlar yer aldı; “İçişleri Bakanlığı’nın ülke genelinde Arapça tabelalı iş yerlerinin Türkçeye çevrilmesi yönünde yürüttüğü çalışmalara destek vermek amacıyla Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerince ilçe genelinde faaliyet gösteren yabancı uyruklu vatandaşların iş yerlerine yönelik vergi kaydı, ruhsat ve tabelalarda TSE standartlarına uygunluk denetimlerine hız verildi. Şehir genelinde yabancı uyruklu vatandaşlar tarafından açılan iş yerlerinin büyük bir kısmının tanıtımlarına yönelik tabela, pankart ve flamaları yabancı harf ve kelimelerle yazıldığı tespit edildi. Mevcut durum hem görüntü kirliliğine neden olmakta hem de yürürlükte bulunan Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun ile İktisadi İşletmelerde Mecburi Türkçe Kullanılması Hakkında Kanun hükümlerine ve ayrıca Türk Standartları Enstitüsü tarafından yayınlanan Kurum ve Kuruluşlarda Kullanılan Tabelalar için Kurallar standardına aykırılık teşkil etmektedir.

Bu nedenlerle Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerince ilçe genelinde yapılan denetimlerde TSE standartlarına aykırı tabela veya broşür kullanan iş yerlerinin tabelaları söktürülürken, vergi kaydı ve ruhsatı olmayan işyerlerine de aykırı uygulama nedeniyle cezai işlemler uygulanıyor.”

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.