Meşale Gazetesi

ANTAKYA MODERN BİR KÜLTÜR MERKEZİ HAK ETMİYOR MU?

ANTAKYA MODERN BİR KÜLTÜR MERKEZİ HAK ETMİYOR MU?

AK Parti iktidarı 20 yıllık süreç içerisinde Hatay’a gözle görünür ciddi yatırımlar yaptı. Başta havaalanı olmak üzere eğitimde ve sağlıkta yapılan yatırımları örnek gösterebiliriz. 15 ilçeyi birbirine bağlayan çevre yolları’da tamamlandığı zaman Hatay’da karayolu taşımacılığı ciddi bir nefes almış olacak.

Hatay ekonomisinin bel kemiğini oluşturan tarım alanlarının sulanması için yapılan baraj yatırımlarında Ak Parti döneminde yapıldığını biliyoruz. Ama Hatay ekonomisine ciddi katkı sağlayacağına inandığımız Turizme yönelik yatırımların biraz geride kaldığını da gözlemliyoruz.. Sizce haksız mıyız?

ANTAKYA’NIN KURTULUŞU TURİZM!

Antakya Kurtuluş caddesi ve Uzun çarşı da yapılan restorasyon çalışmalarını elbette takdir ediyoruz, ama aynı bölgede alt yapı çalışmaları yapılmadan bu düzenlemelerin yapımına başlanmış olmasını da son derece garip buluyoruz.  Turizm bacasız sanayidir ve Antakya’nın turizm pastasından hak ettiği payı alması gerekiyor..

Halbuki Hatay inanç turizmi açısından son derece zengin bir potansiyele sahip. St. Piyes kilisesi, Habibi Neccar Camisi, Beyazıt Bestami türbesi ve Samandağ sahilinde bulunan Hızır aleyhisselâm türbesi iç ve dış turizm açısından dünyada örnek gösterilebilecek tarihi yapılardır.

Yukarıda sıraladığımız yatırımların gerçekleşmesinde kimlerin emeği varsa Hatay halkı bunlara teşekkür ediyor. Anadolu’da güzel bir söz vardır. Millet kendine hizmet edeni unutmaz..

HATAY HAK ETTİĞİ YERDE Mİ?

Hatay’a yapılan ve yapılmakta olan çok sayıda yatırımın takipçisi ve yönlendiricisinin Ak Parti Hatay milletvekili Hüseyin Yayman’ın olduğunu biliyoruz. Milletvekili Yayman Hatay Ak Parti’nin lokomotifi gibi kutsal bir görev yapıyor. Bazen kendi partisinin milletvekillerini, bazen de ana muhalefet partisinin milletvekillerini yanına alarak yatırımcı bakanlıkların kapılarını aşındırıyor. Ve bu yöntemle Hatay’a ciddi yatırımlar kazandırıyor.

Öyle inanıyoruz ki milletvekili Yayman mütevazi ve samimi bir insan olarak daha şimdiden aklı selim Hatay halkının gönüllerinde taht kurmuştur. Çünkü milletvekili Yayman daha şimdiden Hatay’da sadece Ak Parti seçmeninin değil hemen her partiden seçmenlerin takdirini toplamış bulunuyor.

Bizde gazeteci olarak görevimiz gereği milletvekili Yayman’ın Hatay’da yaptığı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Doğru yaptığı işleri alkışlıyoruz, yanlışları için eleştiriyoruz..

Hatay’ın binlerce  seçmeni gibi bizde bu çalışmaları takdir ediyoruz. Çünkü bir bakıyoruz milletvekili Yayman Samandağ’ın çevre yolunu ilgili Ulaştırma Bakanıyla görüşüyor, Samandağ Deniz sahilinde yapımına başlanan Sahil park projesinin yapılabilmesi için gereken tahsisin Samandağ belediyesine verilmesini sağlıyor. Bir bakıyoruz milletvekili Yayman ovaya hayat verecek Tahtaköprü barajında devam eden çalışmaları yerinde izliyor, bir bakıyoruz Menzelet projesinin tünellerinde geziyor, bir bakıyoruz Samandağ ve Hassa hastanelerinin inşaatlarını inceliyor, yükselen inşaatlarda yetkililerden bilgi alıp onlardan sorunlar hakkında bilgi alıyor.

Buradan açıkça söylemek gerekir ise Hatay Halkı ilk defa bu düzeyde Hatay’ın kalkınması ve gelişmesi için gecesini gündüzüne katan ve adeta atom karınca gibi çalışan bir milletvekili görüyor.

*ANTAKYA’YA KÜLTÜR MERKEZİ İSTİYORUZ! *

Hatay için atom karınca gibi çalışan Hatay sevdalısı Yayman’ın yukarıda övünerek anlattığımız icraatlarına bir yenisini daha eklemesini bekliyoruz. Hatay halkı adına talep ediyoruz..

Hatta milletvekili Yayman’ın Antakya’ya yeni bir modern kültür merkezi yapılması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşmelere başladığını da biliyoruz. Çünkü mevcut Antakya Kültür merkezi, 17 medeniyete ev sahipliği yapmış ve tarihte doğunun kraliçe şehri olarak adlandırılmış, tarihte ilk ışıklandırılmış caddesi bulunan, dünya Hıristiyanlarının hac merkezi olarak kabul edilen Sempiyer kilisesi ve Kur’an-ı Kerim’de  geçen Habib-i Neccar camisine sahip olan bu Antakya’ya, köhnemiş ve Kütüphanesindeki duvarlar çatlamış, Antakya’nın kardeşlik kültürüne yakışmayan bir etkinlik salonu Antakya’nın ihtiyacına cevap vermiyor.

Dolayısıyla bu kültür merkezini Antakya hak etmiyor. Örneğin bu kültür merkezi salonun da dünyada örneği bulunmayan Medeniyetler korosunu dinlemek için Antakyalıların nasıl ızdırap çektiğini biliyoruz. Antakya Medeniyetler korosu başta ABD olmak üzere birçok batı ülkesinde konserler verdi. Hatayda’ki barış ve kardeşlik duygularını seslendirdiği namelerle bütün dünyaya duyurma çalıştı. Ama bu koroyu böylesi köhne bir kültür merkezi salonuna sıkıştırmanın vijdanen ve ahlaken geçerli bir nedeni olamaz..

Halkımız adına tüm siyasetçilere soruyoruz, Sizce de Türkiye’nin kültür başkenti olarak nitelenen Antakya modern bir Kültür merkezini hak etmiyor mu?  Haber:Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.