ANTAKYA PROTOKOLÜNDEN PAZAR DENETİMİ

ANTAKYA PROTOKOLÜNDEN PAZAR DENETİMİ

Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, koronavirüs kuralları kapsamında bugün açılan semt pazarlarında denetim gerçekleştirdiler.

Pazardaki denetim sonrası konuşan Başkan Yılmaz, vatandaşlardan pandemi kuralları ile sokağa çıkma kısıtlamasına uymasını istedi. Yılmaz, pazar yerlerinin bir gün açılmasının bile sosyal ve ekonomik yaşantıya katkı sağladığını söyledi. Pazarcı esnafı ile sohbet eden Başkan Yılmaz, onlardan kurallara uymalarını istedi.

Denetimin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz pazar yerlerinin bir gün açılmasının bile sosyal ve ekonomik yaşantıya ne kadar katkı sağladığını gösterdiğini söyledi. Yılmaz, “Antakya Kaymakamımız Sn. Mustafa Harputlu ile birlikte kısıtlamalar kapsamında hizmet veren semt pazarlarımızda, Koronavirüs ile mücadele tedbirleri konusunda denetimler gerçekleştirdik. Hemşehrilerimize ve pazarcı esnafımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. İnsanların en azından bayram öncesinde ihtiyaçlarını karşılamaları ve mevcut kısıtlama şartlarına uygun olarak bugün gezebilmesi onları bir nebze rahatlatmış oldu.

Kaymakamımız ve kolluk kuvvetlerimizle burada denetimde bulunduk. İnsanlarımızın huzuru ve refahı için gerekli tedbirleri aldık. En ideal olarak bayrama sağlıklı bir şekilde girmek istiyoruz” dedi.

“AMACIMIZ HUZURLU, HİJYENİK VE TEMİZ ALIŞVERİŞ”

Antakya’nın bugün farklı noktalarında pazar kurulduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Antakya gibi üretimin çok olduğu yerlerde üretilen ürünlerin vatandaşa sunulamamasından dolayı vatandaşlar ve üreticiler sıkıntı yaşadı. Devletimiz de bugün ve 15 Mayıs cumartesi olmak üzere pazar kurulması yönünde bir uygulama başlattı. Biz de Antakya’nın muhtelif yerlerinde iş birliği içerisinde pazar noktalarımızı oluşturduk. Burada amacımız vatandaşlarımızın huzurlu, hijyenik, temiz şekilde pazar alışverişlerini yapıp ihtiyaçlarını gidermesi ve üreticinin de elindeki ürünleri doğrudan vatandaşa sunmasını sağlamak. Pazarcı esnafı 3 metre kuralına uyuyor. Vatandaşların hepsi maske takıyor. Üretim pazarlaması anlamında bir sıkıntı yok. Vatandaşlarımızın pazar yerlerine sağlıklı bir şekilde ulaşımını sağlamak için emniyet ve zabıtalarımızla beraber gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Amaç zaten bu hastalıkla sağlıklı şekilde mücadele. Bu düzenlemeler sizin, benim, hepimiz için. Üreticiler, tüketiciler, bizler de elbette zorluklar çekiyoruz ama vatandaşlarımız ne olur maske, mesafe, hijyen ve sokağa çıkma kısıtlaması kurallarına uysunlar. Birbirimize yardımcı olalım” diye konuştu.Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.