ARITMA TESİSİ KRİZİ DERİNLEŞİYOR

ARITMA TESİSİ KRİZİ DERİNLEŞİYOR

Uzun bir süredir Hatay/Defne ilçesi Turunçlu mahallesinde yer alan ve bölge sakinleri tarafından Turunçlu arıtma tesisinin kaldırılma talebi gündemden düşmüyor.Bugün Akdeniz Mahallesi Muhtarı Murat Sertel ‘in konuya ilişkin düzenlediği kahvaltı programı oldukça kalabalık bir toplantı oldu.Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur,HBB Başkanı Lütfü Savaş ve Hatsu Genel Müdürü İkbal Polat’ın yanı sıra bazı daire başkanlarının yer aldığı kahvaltı programında söz alan yetkililerden sonra Başkan Savaş tesisin kaldırılması taleplerine karşın DSİ’nin iki ayrı zamanda HBB tarafından yapılan yazılı taleplerine olumsuz cevap verdikleri için kaldıramadıklarını ifade etti. DSİ ve Hatay Valiliği bize bu konuda izin versin bizde kaldıralım ama bu şartlar altında bizim kaldırma yetkimiz yok diyerek DSİ’nin çözüm adresi olduğuna dikkat çekti.Toplantıya katılan insiyatif gurup sözcüleri sorunun daha kalıcı çözüm olan tesisin kaldırılması yönünde beklenti ve taleplerini bir kez daha yeniledi.

ATSO BAŞKANI ÇİNÇİN: HAYRETLER İÇERİSİNDE SÜRECİ İZLİYORUZ

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin süreç ve tartışmalarla ilgili yaptığı açıklamada”Defne  Turunçlu’da mevcut arıtmanın yanına HBB tarafından yeni bir arıtma tesisinin inşa edilmek istendiğini hayretle öğrenmiş bulunmaktayım. Bölge sakinlerinin talebi çevresel olumsuzluklar sebebiyle arıtma tesisinin bu alandan kaldırılmasıdır. Geçici çözümlerle günü kurtarmaya çalışan Hatay Hatsu yaklaşımının doğru olmadığını düşünüyorum. Turunçlu halkı mevcut arıtma tesisinin mahallelerinden kaldırılıp daha doğru bir lokasyona kaydırılmasını beklerken ilave yeni bir arıtma tesisiyle cezalandırılmak mı istenmektedir? Ayrıca uzun zamandır arıtma tesisine yakın Hayvan Barınağı’nın taşınması durumu ile ilgili de bir gelişme yoktur. Hayvan Barınağı hijyenik koşullara sahip olmamakla birlikte yaşamsal özellik taşımamaktadır. Her ziyaretimde gördüğüm bu ilkellik karşısında üzüntümü gizleyemiyorum. Unutmayalım ki hayvan sevmeyen hiç bir canlıyı sevemez. O canlıların konforlu hayat hakkı en az bir insan kadar önemlidir.

Turunçlu Arıtma Tesisi ile ilgili olarak önceki gün Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan toplantıda 92 dönümlük arazinin 52 dönümüne yeşil alan, 40 dönümüne ise yeni arıtma tesisi yapılması Turunçlu ve Defne Halkı açısından iç karartıcı bir durumdur. Ekonomik ömrünü tamamlamış tesis yerine yapılacak yeni tesis ile ilgili düzenlenen toplantıda Defne Turunçlu Halkının bir bölümünün mevcut tesisin yanına yeni bir tesise destek vermeleri büyük bir hayal kırıklığıdır. Turunçlu Arıtma Tesisi ve yakınındaki Hayvan Barınağı ile ilgili olarak muhtarlar ile bir araya gelmek yerine halkın sesini duymak ve artık zaman kaybetmeden çözüme kavuşturmak büyük bir gerekliliktir. Güzide ilçemiz Defne satılamayacak kadar kıymetlidir. Sorunu çözüme kavuşturmayanlar acı bir acizlik içerisindedir. Böyle bir salgın döneminde Halk sağlığının fiyatı olmamalıdır. Buradan tüm yetkililere çağrım artık bu sorunun çözüme kavuşturulmasıdır.” Haber:Ferit LİF

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.