ARSUZ BELEDİYESİ’NDEN KAÇAK YAPILARA SON VERECEK UYGULAMA 

ARSUZ BELEDİYESİ’NDEN KAÇAK YAPILARA SON VERECEK UYGULAMA 

Arsuz Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında tarihi bir karar imza attı. 

 Arsuz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından meclise sunulan teklif üzerine ruhsatsız ve kaçak yapıların önüne geçmek adına bahse konu yapılara Hazır beton sevki yapan beton santrallerine yaptırım uygulanacak. Hazır beton santralinin kaçak ve ruhsatsız yapılara beton vermesi durumunda kabahatler kanununa dayanarak cezai işlem uygulanacak, kabahatin tekrarı halinde ise alınan karar doğrultusunda faaliyetten ve ruhsat iptaline kadar kararlı şekilde yaptırım uygulanacaktır.   

Bu konuda özellikle bir aksiyon alınması gerektiğini belirten Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, “İlçemizde özellikle yaşadığımız büyük afet sonrası ,yaşanan kaotik ortamı fırsata çevirmeye çalışan kişileri engellemek adına bir yandan yapımı tamamlanan kaçak yapılara cezai işlem ,mühürleme ve alt yapı hizmetlerinin kesilmesi dahil denetim ve mücadelemize devam ederken , bir yandan da hali hazırda devam eden yada başlamaya teşebbüs eden kaçak ve ruhsatsız yapılarla mücadelemize katkı sunacağı düşüncesiyle böyle bir teklif hazırladık.  

REKLAM ALANI

Afet riskine karşı alınacak tedbirler ve kaçak yapılaşma ile mücadele konusunda kararlılığımızı da yeniden vurgulama imkânı bulduğumuz bu karar ile amacımız beton santrallerini cezalandırmak değildir. Ancak kaçak yapılaşma ile mücadele konusunda tüm kamu kurumlarının iş birliğinin elzem olduğu gibi inşaat sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelerin de iş birliğine dahil olması gerektiğini düşünüyoruz. Karar sonrası bahse konu santrallere zabıta müdürlüğümüz tarafından yapılacak olan tebligat ile idari para cezası faaliyetten men ve gerekirse ruhsat iptali dahil her türlü yaptırımı uygulamakta kararlı olduğumuzu bildireceğiz. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.