ARSUZ YENİ YÜZÜYLE TURİSTLERİ BEKLİYOR

ARSUZ YENİ YÜZÜYLE TURİSTLERİ BEKLİYOR

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Arsuz’da, İlçe Kaymakamı Musa Sarı’nın girişimiyle gün yüzüne çıkarılan Rhosus Antik Kenti’n bulunduğu Akdeniz Caddesi bu hafta sonu araç trafiğine kapatılacak.İlçe merkezini çekim merkezine dönüştürecek olan proje kapsamında, Rhosus Antik Merkezi ve Eski Arsuz Köy İçi mevkiinde bulunan cadde yaz sezonu boyunca Cuma günleri 17:00’den Pazartesi sabahına kadar trafiğe kapatılıp sadece yaya ulaşımına açılacak. Antik kenti ziyaret eden misafirler ve vatandaşlar, caddede kurulacak olan hediyelik ve doğal ürünler stantlarını gezip alışveriş yapabilecek, sokak müziğinin yükseldiği ve çeşitli aktivitelerin sokağa taşınacağı caddede rahatça gezebilecek.

TARİHİ DOKU İLİKLERİNİZE İŞLEYECEK 

Herkesi Arsuz Merkez’de yer alan bu sokağın yeni halini görmeye davet eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, uygulama hakkında şu bilgileri verdi;  “Kıymetli hemşehrilerimiz ve Arsuz sevdalıları; Rhosus Antik Merkezi ve Eski Arsuz Köy İçi mevkiinde bulunan Akdeniz Caddemiz Cuma günleri 17:00’den Pazartesi sabahına kadar trafiğe kapatılacaktır.

Arsuz’un en güzel sokaklarını barındıran Rhosus Antik Kent Merkezi ve Eski Arsuz Köy içi mevkiinin trafiğe kapatılması ile birlikte; sokakların aydınlatılması, masaların sokağa atılması, sokak müziği, hediyelik ve doğal ürünler stantlarının kurulması ve diğer aktivitelerin sokağa taşınması ve sokağın bir çekim merkezine dönüştürülmesi, turizm sezonunun uzatılması sağlanacaktır.Bununla birlikte benzeri tüm turizm bölgelerinde olduğu gibi ziyaretçilerin tarihi dokunun bulunduğu alanların yakınlarındaki yollara ve otoparklara araçlarını park edip; kafeler, restoranlar, hediyelik eşya-takı, doğal ürünler stantlarının ve her bir köşesinde sokak müziği seslerinin yükseldiği sokakları yürüyerek gezebileceklerdir.  Tüm bölge halkının ve Arsuz sevdalılarının Arsuz Merkez’de yer alan bu sokağın yeni halini görmelerini öneriyoruz. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.