ARSUZ’DA “BAĞIMLILIKLA MÜCADELE” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Gözcüler Muhtarlığı tarafından, Gözcüler Mahallesi Çok Amaçlı Salonda ortak düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadele” seminerine katıldı.

ARSUZ’DA “BAĞIMLILIKLA MÜCADELE” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Gözcüler Muhtarlığı tarafından, Gözcüler Mahallesi Çok Amaçlı Salonda ortak düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadele” seminerine katıldı. Gözcüler Mahallesi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen seminerde özellikle,  uyuşturucu madde, sigara, alkol ve teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere, çeşitli bağımlılıklarla ilgili çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun genelinde farkındalığın arttırılması ve bu maddelerin kullanımının önüne geçilmesi hakkında bilgiler verildi.

Çocuklara dayatma yapılamaması gerektiğini belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “Hepimiz çocuklarımızı seviyoruz. Çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama sevgi de olsa her şeyin aşırısı, o çocuğa olumsuz yansır ve sonuçlar bazı ruhsal davranış bozukluklarına neden olur. İleride çocuğun gelişimi sırasında karşımıza değişik şekillerde, normalin dışında çıkar. Ben bir çocuk doktoru olarak, yıllarca söylediğim bir şey var; çocuklara hiçbir şeyi yüzde yüz dayatmayın. Dayatmalar her zaman ters teper ve bunun tersini yapar. Bu davranışlar çocukları beslerken de karşımıza çıkıyor. Bizde çocukların iyi beslenmesi için fazla yemesi gerekiyor düşüncesi var. Anne zorla ye diyor. Çocuk da ye dedikçe yememeye başlıyor. Açsa bile sizin inadınıza yememeye başlıyor. Çünkü o anki derdi büyümek, sağlıklı olmak değildir. O anki derdi; kişiliğini ispatlamaktır. Çocuklarımızın sağlıklı büyüyebilmesi için, onlarla anlaşarak, konuşarak, hiçbir şey dayatmadan geliştirmek gerekiyor,” ifadelerini kullandı. Ardından Arsuz İlçe Sağlık Müdürlüğünden Psikolog Elif Cansu Kıraç, “Bağımlılıkla Mücadele”  konusuyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. HABER MERKEZİ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.