ARSUZ’DA GÜNEŞ ENERJİSİYLE AYDINLANACAK

ARSUZ’DA GÜNEŞ ENERJİSİYLE AYDINLANACAK

Arsuz’un Karaağaç Mahallesi’ndeki sahil yürüyüş yolu ve park alanına, Avrupa Birliği’nin desteklediği “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Yenilenebilir Enerji” projesi kapsamında 25 adet güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma direği yerleştirildi. Bu proje, iklim değişikliğiyle mücadelede yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor.
Direkler, 165 wp gücünde güneş enerjisi panelleri ve 20 W LED armatürler ile donatıldı. Sistem, -20°C ile +60°C sıcaklık aralığında çalışabiliyor. Galvaniz kaplı ve fırın boyalı direkler, en az 4 metre yüksekliğinde olup, güneş enerjisinin yoğun olduğu bölgedeki sosyal alanlara önemli bir katkı sağlıyor.
Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, projenin, deprem sonrası ilçenin yeniden gelişimi ve Avrupa Birliği projelerinin katkısının önemini vurguladı. Üstün, güneş enerjisinin temiz ve avantajlı bir enerji kaynağı olduğunu belirterek, çevre kirliliğini azaltma ve doğa ile ekonomi üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti. Şebeke elektriği gerektirmeyen bu sistemlerin, yerel enerji tüketimi ve çevre bilincine katkı sağladığını ifade etti.
Başkan Üstün, “Yenilenemez enerji kaynaklarına bağımlılığı azaltarak, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla Arsuz’u daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Projemizin tüm paydaşlarımıza ve Arsuzumuza sürdürülebilir faydalar sağlamasını diliyorum,” dedi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.