Meşale Gazetesi

ARSUZ’DA “MEME KANSERi FARKINDALIK ETKİNLİĞİ” DÜZENLENDi

ARSUZ’DA “MEME KANSERi FARKINDALIK ETKİNLİĞİ” DÜZENLENDi

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Arsuz Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından düzenlenen ‘Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği’ne katıldı.Arsuz Atatürk Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen panele, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ve Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği Başkanı, aynı zamanda Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek de konuşmacı olarak katıldı.

Böyle bir projeye hayat veren öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Başkan Asaf Güven, “Ayla Naci Uyar Anadolu Lisesi çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atmış bulunmaktadır. Böyle güzel bir konuyu seçtikleri için ben hem bir doktor hem de bir Belediye Başkanı olarak onları tebrik ediyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Türkiye’de ve dünyada tüm ilerlemelere ragmen bu konuda biraz daha fazla mesai harcanması gerekiyor. Bazı kanserler arasında farklar vardır ama kesin çözüm yoktur. Maalesef günümüzde kanser vakaları fazlalaştı. Halk sağlığı sorunu haline geldi. Hepimizin sorunu olarak devam etmektedir. Tedavi süreci de eğer doğru bir şekilde çözümlenir ise daha iyi olur.

Meme kanseri, Kadınlarda en önemli kanser türüdür. Önceden farkına varılabilir ve tedavi edilebilir. Yaşamı çok daha farklı hale getirebilir. Onun için erken tanı çok önemli. Böyle etkinliklerin çoğaltılması, yani farkındalığı arttırmak gerekiyor. Ne zaman ki herkes bu bilinçle olur işte o zaman önüne geçmek adına önemli adımlar atılmış olur. Ben tekrar hocalarıma ve bu işte görev alan öğrencilere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İskender Sayek, katılımcılara konu hakkında bilgiler vererek herkesin, kanserin önüne geçmek adına en az yılda bir kez bazı tetkikleri yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Ardından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.