AŞI HAYAT KURTARIR

AŞI HAYAT KURTARIR

Hatay Tabip Odası, artan Koronavirüs rakamlarının azalması amacıyla tüm vatandaşlara aşı olmaları çağrısında bulundu.

HTO tarafından yapılan açıklamada, “İnsanlığın tarihi, bugüne kadar bilim dışı hurafelere karşı bilimin yol göstericiliği ile geçen çetin ve zorlu mücadele yıllarına sahne olmuştur. Bunun sonucunda büyük bedeller ödemesine rağmen her zaman bilim galip çıkmıştır. İki yüzyıldır aşılar milyonlarca insanı ölümden ve hastalıktan koruyarak büyük zaferler kazanmıştır. Günümüzde genç kuşaklar çocuk felci hastalığını, çiçek hastalığını bilmiyor ise bu bilimin ve sağlık çalışanlarının özverisi ile olmuştur. Çiçek; insanlığı kıran, milyonlarca çocuğu öldüren, insanlığın korkulu rüyası iken unutulmuştur. Çiçek hastalığına karşı alınan bu zafer aşı ile kazanılmıştır. Bugün Covid-19 aşısı için söylenenlere benzer şeyler o zaman çiçek aşısı için söylenmiştir. Toplumda aşı reddini ve tereddüdünü görüyoruz. Ülkemizde uygulanan COVID-19 aşılarını reddedecek bilimsel kanıt yoktur. Bilimden uzak, kimi akla bile yatmayan öngörüler sosyal medya ortamında yayılmaktadır. Bizim önceliğimiz aşıya yönelik tereddüt yaşayanlardır. Aşının içeriğinde kullanılan maddeler 30 yıldır bilinen, çeşitli aşı ve ilaçlarda kullanılan moleküllerdir. Aşı yaklaşık beş milyar insana yapılmış, kalıcı bir yan etkisi görülmemiştir.Günlük çalışmalarımızda bilimsel bilginin anlaşılır bir dille anlatıldığında COVID-19 aşı tereddüdünü kaldırdığını ve halkımızın aşı olduğunu görüyoruz. Halkımızın çeşitli nedenlerle bilimsel bilgiye ulaşamamış olması tereddüt yaratmıştır. Halkımızın aklındaki soruların tüm açıklığıyla bilim ışığında giderilmesi gerekmektedir. Geldiğimiz aşamada Pandemi ile mücadelenin en önemli unsuru aşı tereddüdünü yok etmektir.

Aşılama ve pandemide dikkat edeceğimiz hususlar şunlardır:

1.Kötü yönetilen pandemide vatandaşlarımızı rehavete sürükleyen söylemlerden uzak durulmalıdır. Maske, mesafe ve havalandırmaya dikkat edilmeli, selamlaşma uzakan yapılmalıdır.

2.Okulların kapanmaması için aşılama hız kazanmalı, tedbirlere uyulmalıdır. Sınıflar havalandırılmalı, çocukların ateşi ölçülmelidir. Öğretmenler, servis çalışanları ve kantin çalışanları aşı için ikna edilmelidir.

3.Gebelerde Covid-19 daha ağır seyrettiğinden mutlaka aşı yapılmalıdır.

4.Aşısı eksik olanlar tamamlamalı, iki doz Sinovac aşısı olanlara, Biontec aşısı ile hatırlatma dozu yapılmalıdır” denildi

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.