AŞI OLMAYA ÇEKİNENLER İÇİN İKNA TİMLERİ GELİYOR

AŞI OLMAYA ÇEKİNENLER İÇİN İKNA TİMLERİ GELİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşları aşı yaptırmaya ikna etmek amacıyla timler hazırlandığını ve aile hekimleri öncülüğünde aşı hakkı olup da yaptırmayanların evlerine giderek tavsiyede bulunacaklarını açıkladı. Koca, bu çalışma sayesinde aşı yaptıranların oranının artırılmasının hedeflendiğini belirtti. Bakan Koca, haziran sonuna kadar 40 yaş üstündeki herkesin aşılanacağını da aktardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ramazan ayına yönelik iki haftalık kısmi kısıtlama kararlarıyla ilgili Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Aşı yaptırma konusunda tereddüt yaşayanlara yönelik ikna timlerinin hazırlandığını da belirten Koca’nın açıklamaları şu şekilde;”Haziran sonuna kadar 40 yaş üstü herkesi aşılamayı hedefliyoruz. Şu anda Sinovac, BioNTech ve Sputnik dahil aşı diplomasisini hızlandırdık. Toplumsal bağışıklığı arttırmak amacıyla yerli aşı çalışmalarında da son aşamaya geldik. Alınan tedbirlerle birlikte haziran ayında vaka ve ölüm sayılarında gözle görülür gerileme bekliyoruz. Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.